Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 2:1Otepka zařídil Českým Budějovicím výhru nad Jabloncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Ondrášek 1 : 0
43. Lafata 1 : 1
68. Otepka 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice podruhé v sezoně zabodovaly v Gambrinus lize naplno. V 10. kole porazily Jablonec 2:1, když vítězný gól domácích vstřelil Otepka.

Článek

Jablonec nastoupil bez záložníka Jarolíma a stopera Drska, kteří zůstali jen mezi náhradníky. I ve změněné sestavě však byli hosté v prvním poločase lepší. Hned v 11. minutě odcentroval už zdánlivě ztracený míč od brankové čáry Jablonský. Na úrovni penalty si naskočil Pekhart, ale v dobré pozici mířil vedle.

Jihočeši se k první a zároveň jediné nebezpečné akci v první části dostali v 16. minutě. Ovšem akce hned skončila gólem. Lengyel poslal lehkým obloučkem do šance Ondráška. Tomu navíc odtáhl bránící jablonecké hráče Pecka, takže Ondrášek se vyhnul i vybíhajícímu brankáři a pohodlně skóroval.

Jablonečtí se po obdržené brance natlačili před českobudějovickou branku, ale dlouho nedokázali žádnou solidní příležitost využít. V 18. minutě hlavičkoval Lafata nad břevno. O chvíli později se po zaváhání českobudějovické obrany dostal míč ke Kovaříkovi a jeho rána se otřela o břevno.

Ve 28. minutě posunul Piták míč na Lafatu. Jablonecký útočník stál patrně v ofsajdu, ale asistent rozhodčího Ubias nechal hosty pokračovat ve hře. Lafatovu šanci zlikvidoval výborným zákrokem brankář Kučera.

Potom se pokusili o střely z větší vzdálenosti Eliáš a Loučka. Ovšem ani jedna rána neskončila v síti. Už to vypadalo, že domácí jednobrankový náskok do přestávky udrží, ale Jablonci se v závěru první části povedlo vyrovnat. Lafata pohodlně skóroval, když k němu propadl míč po souboji Pekharta s Laštovkou. Jenže domácí v tu chvíli cítili velkou křivdu. Podle nich totiž Pekhart při akrobatickém zákroku zasáhl vysokou nohou Laštovku do hlavy.

V porovnání s tím, jak si vedli v první části, zahájili domácí druhý poločas mnohem aktivněji. Snažili se natlačit před brankáře Špita a víc hráčů se zapojovalo do ofenzivy.

V 68. minutě potom Jihočeši udeřili. Po levé straně unikl Ondrášek, po zpětné kličce to vypadlo, že vypálí, ale místo toho vyslal před branku střílenou přihrávku. Na ní si naběhl mezi statické obránce hostů Otepka a překonal Špita.

Jenže Českobudějovickým dlouho vedení nemuselo vydržet. Kovaříkovu střelu vyrazil Kučera, k míči se dostal Loučka a napálil ho do tyče. V závěru pak mohli definitivně rozhodnout domácí. Jenže Mezlík místo přihrávky na volného Hudsona pálil do Špita a Riegel ve velké šanci mířil vedle.

SK Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec 2:1 (1:1)on-line
Branky: 16. Ondráček, 68. Otepka - 43. Lafata. Rozhodčí: Mikel - Ubias, Peřina. ŽK: Lengyel - Kovařík. Diváci: 2249.
Dynamo: Kučera - Laštovka, Horejš, Lencevič, Riegel - Mezlík, Černák, Otepka, Lengyel, Pecka (59. Hudson) - Ondrášek (82. Šíma). Trenér: Šilhavý.
Jablonec: Špit - Eliáš (85. Drsek), Pavlík, Huber, Jablonský - Vošahlík (64. Haurdič), Piták (74. Jarolím), Loučka, Kovařík - Lafata, Pekhart. Trenér: Komňacký.

Reklama