Hlavní obsah

Plzeň vytvořila ligový rekord, trenér Vrba přesto mluví o šesti bodech potřebných k záchraně

PLZEŇ

Rekord české ligy po výhře Plzně nad Příbrami padl, kouč Západočechů Pavel Vrba se ovšem po dosažení mety 28 bodů tvářil, jako by ho podobné počtářské hrátky vůbec nezajímaly. Natož aby ho vzrušovalo skandování plných ochozů, jež se ve Štruncových sadech zase vehementně dožadovaly titulu. „Fanoušci o primátu mluví, já však potřebuji ještě šest bodů k záchraně. Teprve až jich budeme mít na kontě čtyřiatřicet, můžeme se bavit o věcech, jež mohou nastat,“ pravil s viditelnou úlevou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba o titulu za nic na světě mluvit nechce. Za to šest bodů potřebných k záchraně vzývá...

Článek

Pokoušel se o něho infarkt. A nijak to netajil, protože v utkání s podceňovanou Příbramí si plzeňský trenér Pavel Vrba užil nervů, až to hezké nebylo.

Limberský měl inspiraci, vysvětloval Horváth

Utkání ještě pořádně nezačalo a jeho svěřenci si dali vlastní gól. A kdyby jen to - zanedlouho se zranil nejlepší podzimní střelec ligového leadera Kolář a s přeraženým nosem musel z placu. „Těch ran bylo na můj vkus opravdu až dost, ale řekli jsme si o ně sami. Však si to vyříkáme,“ vyčítal svým svěřencům.

Zraněného Daniela Koláře z Plzně odvážejí z hřiště. foto: ČTK/Petr Eret

„Sami to víme, úvod jsme prostě prospali. A navíc jsme nádherně skórovali do vlastní brány. Limberský sedí v šatně vedle Ševinského, jenž dal za béčko už dva vlastní góly, takže se zřejmě inspiroval,“ pokoušel se obrátit trenérovy výtky v legraci kapitán Pavel Horváth.

Humor se dostavil až po zápase

Ani jemu však na hřiště moc do smíchu nebylo, když viděl, jak čas ubíhá a ani on, ani jeho spoluhráči nejsou schopni rozhodující druhý gól vstřelit. Bod v konfrontaci s Příbramí byl totiž pro Plzeň zoufale málo, to věděli všichni. Hráči, stejně jako trenér.

„Nebylo to fakt příjemné. Věděli jsme, že Příbram bude bránit, ale překvapila nás, jak rychle hrála dopředu a jak nebezpečná byla,“ přiznával Horváth, že humor se dostavil až po zápase.

Kapitán Pavel Horváth a fotbalisté Plzně se radují z vydřené výhry nad Příbramí.foto: Právo/Jan Handrejch

Pro Plzeň opět vítězném, takže v deseti odehraných kolech nasbírala oněch rekordních 28 bodů a třeba na mistrovskou Spartu už má k dobru devítibodové aktivum. Na Slavii dokonce osmnáctibodové, což je údaj nevídaný a neslýchaný.

Vrba: Takové výhry jsou nejdůležitější

„Pro konečný úspěch v lize jsou právě takovéto výsledky nejdůležitější. Vydřené, vybojované, urvané vůlí a za pomoci sedmi tisíc diváků, kteří nám zase ohromně pomohli. Nebýt jich, infarktovou partii bychom těžko zvládli,“ kvitoval Vrba pokračující vítězné tažení svého týmu.

O velikosti svého mančaftu schopného zvládnout i nepříznivě se vyvíjející partii se však mluvit zdráhal. O dalším kroku za vidinou titulu, kterého se plné ochozy ve Štruncových sadech teď už pravidelně domáhají, tuplem ne.

„Jak jsem říkal, potřebuji čtyřiatřicet bodů, abychom byli zachráněni. Teprve pak se můžeme bavit dál,“ odmítal hrátky s čísly i žonglování s náskokem, který jeho Plzeň na první příčce tabulky má.

„Tak to musíme zabrat už v pátek v Edenu. Slavia vyhrát musí a jak se ukazuje, my také, abychom se k čtyřiatřiceti bodům zase o něco přiblížili,“ reagoval Horváth s humorem sobě vlastním na trenérovy vytáčky.

Reklama

Související témata: