Hlavní obsah

Manévry v Edenu, policie zasáhla proti fanouškům Baníku

PRAHA

Fotbalisté Baníku už nejsou poslední, to je pro Ostravu mírný pokrok k lepšímu. Po remíze 1:1 na Bohemians se však funkcionáři klubu do Prahy brzy vrátí, tentokrát před disciplinární komisi. V Edenu totiž musela proti fanouškům Baníku zasahovat policie, což mělo za následek přerušení zápasu na tři minuty. Dva diváci byli zadrženi.

Foto: Petr Horník, Právo

Proti fandům Ostravy v Edenu zasahovali těžkooděnci.

Článek

Fanoušci tří klubů v hledišti, to byla až příliš třaskavá směs. Příznivci Bohemians 1905 přerušili na jeden zápas bojkot Edenu a přišli klokany do jejich azylu povzbudit ve větším počtu než v minulých zápasech. To však bylo trnem v očích některým slávistům, kteří přišli hájit svá místa na severní tribuně. S nimi sousedí rohový sektor, kam dorazilo 537 příznivců Baníku.

Sešívaní a modří se od začátku provokovali. Výsledek se dostavil již v 18. minutě. Někteří fanoušci Baníku se při pokusu o proniknutí útrobami tribuny ke slavistům dostali do konfliktu s pracovníky pořadatelské služby, která si následně pozvala k zásahu policisty. Fotbal musel na tři minuty ustoupit ze scény.

Když úřadují policisté, fotbal musí ustat

„Docházelo k výtržnostem fanoušků Baníku, kteří pak napadli pořadatelskou službu. A jestliže na stadiónu zasahuje policie, musí být podle svazových regulí zápas přerušen,“ vysvětloval Lukáš Přibyl, šéf Bohemians 1905.

Hráči obou týmů strávili nucenou přestávku u svých laviček. „Snažili jsme se udržet v teple. Přerušení naštěstí nebylo dlouhé, šli jsme zase hned hrát,“ líčil ostravský obránce Radim Řezník.

„Bylo to bláznivé utkání. Vzhledem k tomu, co se dělo na tribunách, asi nebylo pro hráče jednoduché udržet si koncentraci,“ postěžoval si kouč klokanů Pavel Hoftych.

„Policie měla situaci brzy pod kontrolou. Víme o dvou zatčených, další informace ještě budeme získávat,“ uvedl Přibyl. Někteří příznivci Baníku museli po zásahu vyhledat lékařské ošetření.

„Zatím je jakékoliv prohlášení týkající se našich fanoušků předčasné, situaci si budeme muset vyhodnotit,“ konstatoval Igor Bruzl, manažer pro komunikaci Baníku.

Reklama

Související témata: