Hlavní obsah

Plzeňským spasitelem se sice stal, přesto Střihavka návratu do sestavy nevěří

Zdeněk PavlisSport.cz

Stal se plzeňským spasitelem, neboť v infarktovém duelu s Příbramí gól přece jen vstřelil a ligovému leaderovi tím výhra zachránil, přesto sedmadvacetiletý David Střihavka nepočítá s tím, že by mu vítězná trefa otevřela cestu do základní sestavy Západočechů. Šanci dostal hned v úvodním podzimním duelu proti Olomouci a protože ji patřičně nevyužil, musí si na další počkat.

Foto: Petr Eret, ČTK

Po vítězné trefě do příbramské sítě se střelec David Střihavka ocitl pod hromadou těl šťastných plzeňských spoluhráčů.

Článek

Od podzimního prologu s Hanáky sbíráte ligové starty jen po minutách, v desátém kole proti Příbrami jste vítěznou brankou resty a hříchy odčinil. Opravdu jste natolik skeptický, že nevěříte v obrat?

Hned v prvním zápase jsem v základní sestavě nastoupil, jenže s Olomoucí jsme remizovali 2:2 a trenér udělal ve složení mančaftu změny. Začalo to šlapat, vyhrává se, takže je těžké naskočit do základní sestavy zpátky. Nezbývá než spokojovat se s odehranými minutami a čekat na další šanci.

Proti Příbrami jste ji dostal na čtvrthodiny a využilo ji náramně...

Cesta zpátky do základní sestavy je těžká a o to víc si vážím, že jsem nabídnutou příležitost využil a klukům vítěznou trefou pomohl.

Však přišla za pět minut dvanáct. Proti odepisované Příbrami jste se trápili, až to hezké nebylo!

Dali jsme si v samém úvodu nešťastný vlastní gól, který nás hodně zmrazil. Povedlo se nám sice poměrně rychle vyrovnat a i z lavičky se zdálo, že průběh střetnutí otočíme a budeme hrát svůj fotbal, jenže tvrdá hra soupeře nám dělala velké problémy. Rozhodčí sice rozdal karet dost, ale možná jich měl tasit ještě víc.

David Střihavka dostal od trenéra Pavla Vrby šanci v prvním zápase podzimu, od té chvíle na příležitost čeká.foto: fcviktoria.cz

Hodně vás asi zbrzdilo i zranění nejlepšího podzimního střelce Koláře, jenž musel střídat...

I za této konstelace jsme museli výhru urvat, což se povedlo. A Dan je v pořádku, což je nejdůležitější.

Trenér vás poslal na hřišti za nerozhodného stavu čtvrthodiny před koncem s jasným úkolem -  Jdi a rozhodni.

A já rozhodl. Celý zápas jsem věřil, že druhou branku dáme, když pak musel z placu vyloučený Videgla, byl jsem o tom přesvědčen stoprocentně.

Devět minut před koncem jste míč skutečně do sítě protlačil, ale kolem vítězné trefy vzplanulo hodně vášní. Hosté tvrdili, že jste rozhodující gól dával z ofsajdu...

Po Horváthově hlavičce vznikl v šestnáctce hostů závar, při němž se míč odrážel, až doputoval ke mně. Soustředil jsem se jen na to, aby placírkou trefil bránu, což se povedlo. Byl to pro nás moc důležitý gól. Pro mě pochopitelně také.

Reklama

Související témata: