Hlavní obsah

Promáčený terén nám proti Olomouci vyhovoval, říká teplický střelec Vidlička

Josef PešoutPrávo

Co se nepovedlo devíti prvoligovým celkům v soubojích s Olomoucí, dokázali v dohrávce 10. kola až fotbalisté Teplic. Tedy vůbec jako první v probíhající sezóně porazili celek Sigmy, druhý tým tabulky. O osudu zápasu rozhodl jediný gól z kopačky obránce Vlastimila Vidličky, na jehož úspěšný zásah už nestačili Hanáci stejným způsobem odpovědět.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Pavel Verbíř (vlevo) se raduje se střelcem gólu Vlastimilem Vidličkou.

Článek

„Počítali jsme s tím, že nás čeká těžký zápas se špičkovým protivníkem, který se prezentuje kompaktní hrou a účinnou ofenzivou. I kvůli počasí to byl hlavně boj, v němž záleželo na i morálních vlastnostech. Prokázala se kvalita práce celého našeho týmu, takže z mojí strany panuje velká spokojenost se třemi body,“ pravil teplický trenér Jiří Plíšek.

Vyšel mu tah se zařazením teprve 18letého bosenského záložníka Aldina Čajiče do základní sestavy. „Pro ty, kdo ho viděli poprvé, byl jeho výkon překvapením. Ale Aldin naznačoval už pár týdnů, že si zaslouží větší šanci i v zápase. Pokud bude dál pracovat na svém talentu, má předpoklady dotáhnout to dál, než momentálně je. Jeho počínání samozřejmě hodnotím pozitivně, ale pořád je na začátku cesty. A na ní potřebuje i hodně pokory,“ řekl Plíšek na mladíkovu adresu.

V sestavě chyběl stoper Hošek. „Ráno před zápasem se potvrdily jeho zdravotní komplikace kvůli nataženému vazu v koleni. Rozhodl jsem se pro stoperskou dvojici Smejkal-Matula, která svou úlohu zvládla,“ povídal ještě teplický trenér.

Autor gólu Vlastimil Vidlička neskrýval radost: „Nedávno jsem si dal proti Slavii kuriózní gól a teď jsem to snad odčinil. Shodou okolností byly obě situace do stejné branky. Na těžkém terénu jsme chtěli hodně střílet. To si ale říkáme při každém zápase. Ten můj gól byl docela šťastný, ale za bojovnost jsme si vyhrát zasloužili.“ Promáčený terén mu nevadil. „Možná nám i trochu nahrával, protože Olomouc je silná v kombinaci. Loni nám vzala Sigma moc bodů a měli jsme co napravovat,“ podotkl Vidlička.

Sestava 10. kola podle Sport.cz
Filipko (Slovácko) - Vidlička (Teplice), Navrátil (Plzeň), Košút (Slovácko) - Vácha (Liberec), Otepka (České Budějovice), Štajner (Liberec), Opiela (Mladá Boleslav), Hořava (Olomouc) - Wilfried (Sparta), Kraut (Ústí).

Chybělo lepší finální řešení, mínil Psotka

Olomouc prohrála s Teplicemi v lize po pěti letech. „Chyběly nám důraznější přihrávky a lepší finální řešení. Třeba Hořava dobře pronikal do teplické defenzivy, ale nedokázal pořádně zakončit. Bylo to asi i tím, že domácí dobře bránili,“ uvedl trenér Hanáků Zdeněk Psotka. A vysvětlil, proč neposlal dříve do hry útočníka Ordoše. „Po zranění ještě není schopen odehrát celé utkání a není ve formě jako loni, aby rozhodoval zápasy. Zátěž zatím nabírá v dresu rezervy,“ upřesnil Psotka.

Olomoucký kapitán Aleš Škerle litoval ztráty tří bodů: „Myslím, že jsme hráli dobře, ale srazila nás jedna obranná standardní situace, po níž jsme dostali gól. Míč asi tečovali dva naši hráči a bohužel zapadl za tyčku. V útoku jsme se nedokázali prosadit proti spolehlivým stoperům.“

Reklama

Související témata: