Hlavní obsah

Plzeňský Kolář kvůli zlomenému nosu asi vynechá duel se Slavií

PLZEŇ

Zlomený nos a otřes mozku si odnesl z posledního ligového utkání proti Příbrami plzeňský záložník Daniel Kolář a je pravděpodobné, že zmešká nejbližší páteční ligový zápas ligového lídra na hřišti Slavie Praha. Klub to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zraněného Daniela Koláře z Plzně odvážejí z hřiště.

Článek

Kolář si přivodil zranění v třinácté minutě nedělního duelu po hlavičkovém souboji se jmenovcem Tarczalem a krátce poté vyrazil na lékařskou prohlídku do nemocnice. "Dan prodělal lehký otřes mozku, má zlomený nos a tržnou ránu na nose," popsal diagnózu Petr Nepraš k Kliniky ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí FN Plzeň.

Nad jeho startem v páteční předehrávce 11. kola proto visí otazník. Pokud by Kolář nastoupil, pak jen se speciální maskou. "Rozhodne se ve čtvrtek, zatím se snažíme zajistit speciální masku, která by mu měla ochránit nos i lícní kost," dodal lékař.

Kolář si na celou situaci příliš nevzpomíná. "Abych řekl pravdu, moc si nepamatuju. Vím jen, že to byla hrozná rána a pak si vybavuju, jak ze mě chrčela krev. Mám to stále oteklé a hlava pobolívá," uvedl zraněný fotbalista, který v rozehrané soutěži vstřelil už sedm branek a je spolu s olomouckým Hubníkem v čele tabulky ligových střelců.

Reklama

Související témata: