Hlavní obsah

Mizérie Slavie pokračuje i pod Petroušem – také s Plzní prohrála

PRAHA

Ani léčba Petroušem nezabrala, takže podzimní mizérie Slavie pokračuje. V televizním prologu k 11. ligovému dějství totiž Pražané vedení novým trenérem prohráli v Edenu 0:1 s Plzní, takže už sedm kol nepoznali, co to je vyhrát zápas. Do maléru je dostal už v 17. min. gólman Zlámal, který fauloval Rezka a z nařízené penalty sám faulovaný hráč rozhodl. Západočeši tak ještě upevnili své vedoucí postavení, neboť zvítězili v desátém utkání v řadě a na podzim nenašli přemožitele.

Foto: Petr Horník, Právo

Nový trenér Slavie Michal Petrouš při zápase s Plzní

Článek
Fotogalerie

Kámen nezůstal ve slávistické sestavě na kameni, jen co se po Jarolímovi ujal trenérského žezla jeho asistent Petrouš. Do brány se postavil Zlámal vypůjčený z Itálie na hostování, zatímco pro čaroděje Vaniaka ani místo na lavičce náhradníků nezbylo, Janda se objevil na pravé straně obrany, stoperskou dvojici vytvořili Ragued s Koubským, do základu se vešli Tunisan Belaid i třeba devatenáctiletý Hora.

Jakub Hora ze Slavie v zápase proti Plznifoto: Právo/Petr Horník

Petroušovi vyvolení jako by se chtěli novému trenérovi za důvěru odměnit, takže začali pěkně zhurta. Zamkli ligového leadera před bránu a Kisel už po třech minutách orazítkoval z voleje břevno, Milan Černý pak poslal odražený balón nad...

Zlámal se postaral o penaltu

Pikantní duel hraný v úvodu ve vysokém tempu mohl ovšem záhy dojít rozřešení před Zlámalem, kde si jeden z domácích hráčů sáhl na míč rukou, což ovšem sudí Franěk přehlédl a nechal Slavii žít. Ovšem jen čtvrthodiny, protože když v 17. min. složil gólman Zlámal pronikajícího Rezka, penaltu už pískat musel.

Sám faulovaný hráč ji s přehledem proměnil a od té chvíle se stal Eden pro Plzeň rájem. Samo sebou že měla psychicky navrch, takže mohla držet míč, kombinovat na jistotu, vyrážet do rychlých výpadů a čekat na svou další chvíli, zatímco zdecimovaní domácí se marně lopotili, aby vyzráli na soustředěnou a vždy včas zorganizovanou obranu vystavěnou před Pavlíkem. Za zmínku tak stála jen tečovaná střela Kisela, která před přestávkou těsně míjela tyč brány hostů.

Ani přestěhovaný kotel nepomohl

Ani po změně stran se servírovaný fotbal nezměnil. Kotel slávistických fanoušků se sice přestěhoval za plzeňskou bránu,aby svému týmu pomohl v ofenzívě, jenže ani to nic platné nebylo. Pražané si sice vytvořili územní převahu, jenže ta končila před šestnáctkou Západočechů a žádnou šanci nepřinášela. Hubáček sice pálil tvrdě, ale nad, naopak s Kiselovou slabou střelou neměl Pavlík žádné problémy, neboť mu mířila přímo do náruče.

Jakub Hora ze Slavie (vlevo) a Milan Petržela z Plzněfoto: Právo/Petr Horník

Rychlí, pohybliví a jednoduchý fotbal vzývající hosté tak byli ke gólu blíž, neboť Rezek se po parádní přihrávce od Horvátha ocitl sám před Zlámalem, ale šancí pohrdl. Jiráček si tři minuty po něm počínal podobně.

Plzeň to mohlo v závěru mrzet, neboť Slavia se v posledním vzepětí usadila před Pavlíkovou bránou a Vyhnal s Jandou měli na noze vyrovnání. Jenže selhali, takže mizérie Pražanů pokračuje. Ani na sedmý pokus nevyhráli, zatímco Vrbův tým dál suverénně vládne lize.

Slavia – Plzeň 0:1
Branky: 17. Rezek z penalty. Rozhodčí: Franěk – Štěrba, Koval. ŽK: Hubáček, Belaid, Vyhnal, Kisel – Navrátil, Rejtoral, Bakoš. Diváci: 6 133. Poločas 0:1
Slavia: Zlámal - Janda (90. Vomáčka), Koubský, Ragued, Hubáček - M. Černý, Kisel, Dembélé (77. Jar. Černý), Belaid (85. Petrák) - Vyhnal, Hora. Trenér: Petrouš.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela (87. Brezinský), Rada, Horváth, Rezek - Jiráček (80. Ďuriš), Bakoš (69. Střihavka). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice