Hlavní obsah

Příbram - Budějovice 2:0Starka dostal k narozeninám ten nejkrásnější dárek - výhru nad Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Pleško 1 : 0
90. Šlapák 2 : 0

Karel FeltSport.czPrávo

Příbram jako by si vzpomněla na fotbal, který hrála pod trenérem Markem, a na Jihočechy vletěla od úvodního hvizdu. Už v první minutě poslal Klesa zprava centr do šestnáctky, Huňa sklepl míč k Jurdíkovi, ale ten ukvapeně z pěti metrů minul prázdnou branku. Vzápětí se Klesa proháčkoval do pokutového území, ale nezakončil.

Článek

S chutí hrající Klesa větral budějovickou obranu a po dalším ukázkovém průniku hledal před bránou Jurdíka, který ale místo zakončení fauloval Horejše. Po necelé čtvrthodině, kdy Klesa z Huňou vyzpovídali obranu soupeře, ale Tarczalovu ránu vyrazil Kučera a Jurdíkovu dorážku hlavou z brankové čáry Hudson. Po další Klesově akci zakončoval Plešoko, ale Lencevič míč zvedl nad branku. A když e Klesa dostal sám ke střele, zlikvidoval ji Kučera.

Na kopačky velmi dobře hrajících domácích se lepila i smůla. Další Pleškovu střelu stihli obránci vytěsnit o centimetry vedle tyče. Po brejku pak Pleško sám obstřelil Kučeru i s brankou. A střelecký zmar domácích pokračoval. Kučera vyrazil Huňovu střelu před Pleška, který potřetí pálil vedle. Macek pak pálil šanci vysoko nad a hlavička Huni o pár minut později opět minula tyč. Jihočeši? Za celý poločas Hrušku zblízka viděl jen Mezlík, ale nepřekonal ho.

Příbramský tlak pokračoval i po změně stran, ale se stejným výsledkem. Pleško ve skrumáži v budějovické šestnáctce neomylně trefil ležícího Klesu. Příbram se dočkala po necelé hodině hry. Centr z levé strany sklepl Plašil hlavou k nohám Pleška a ten zblízka konečně trefil, kam měl - do sítě. Hosté se probudili z letargie a začali se tlačit dopředu, ale zmohli se jen na čtvrtý rohový kop v průběhu zápasu, aniž vystřelili na bránu.

Nejnebezpečnějším hráčem Jihočechů byl Hudson a dostal i do šance, ale Nohýnek jeho střelu vykopl na roh. Další slibná akce domácích začala u Tarczala, Klesa zatáhl míč po levé straně, ale Huňovi na jeho centr chyběly centimetry. Domácí jako by se začali bát o výsledek a přenechali hostům iniciativu a málem na to doplatili, když Ondrášek po rohu mířil hlavou mezi tyče, ale Hrušku nenachytal.

Pojistku měl na kopačce Huňa po brejku, ale v malém vápně se doslova ukopl, stejně tak v rozhodující chvíli zaváhal střídající Borek a minutu před koncem Plašil.  Až teprve v samém závěru Šlapák druhou branku přece jen vstřelil, Příbram  po nejlepším podzim výkonu České Budějovice porazila a v tabulce si samozřejmě polepšila. Majitel klubu Jaroslav Starka sedící s asistenty na lavičce tak dostal k sobotním 55. narozeninám ten nejlepší dárek.

Příbram - České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 59. Pleško, 90.+2 Šlapák. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Moláček. ŽK: Klesa - Lencevič. Diváci: 2500.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, Macek (74. Borek), Tarczal, Pleško (86. Šlapák) - Huňa, Jurdík (63. Wágner). Trenér: Kopač.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš (46. Rakovan), Lencevič, Riegel - Hudson, Černák (88. Kaňák), Lengyel, Mezlík (64. Pecka) - Otepka - Ondrášek. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: