Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 2:1Po hodinové přesilovce se Ostrava k výhře doslova protrápila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Neves (penalta) 1 : 0
50. Reinberk 1 : 1
73. Varadi 2 : 1

OSTRAVA

I když fotbalisté Ostravy hráli proti Slovácku hodinovou přesilovku, s velkým štěstím dosáhli na vítězství 2:1. O výhře rozhodl v 73. minutě Adam Varadi. Baník nebyl lepším, ale šťastnějším týmem. Hosté byli i o desíti aktivní, v oslabení dokázali srovnat a za stavu 1:1 trefili břevno. Po třech výhrách za sebou však vyšli bodově naprázdno, zatímco Ostrava se před nedělními duely posunula hned o šest míst na devátou pozici.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost fotbalistů Baníku Ostrava. Vpravo autor vítězného gólu Adam Varadi.

Článek

Zahřívací desetiminutovka se obešla bez vzruchu. Když nepřišel úvodní tlak Ostravy, hosté vycítili šanci a začali se tlačit dopředu. Jejich aktivita však končila před pokutovým územím.

Přítrž snaze Slovácka učinili domácí v třetí desetiminutovce. Nejpilnější ostravský ostřelovač Frejlach se opřel do míče z 18 metrů a Filipko jedovatou bombu s námahou vytlačil nad břevno.

Jenže už o pár sekund později přišla na hosty hned dvojitá pohroma. Lukešovu dorážku totiž před brankovou čárou rukou zastavil Košút, dostal červenou kartu a Neves navíc z penalty poslal Baník ve 26. minutě do vedení. Gólman Filipko kapituloval po dlouhých 316 minutách.

Početní výhodu však Ostrava spíše promarnila. Dále hrála zakřiknutě a nepřesně. Slovácko se ani v deseti nemuselo bát útočit a pět minut po pauze se dočkalo vyrovnání. Trestný kop Volešáka spadl ve vápně na nohu Reinberkovi, který placírkou po zemi trefil opačný kout.

Až poté domácí proti oslabenému soupeři více rozhýbali hru a přitlačili na hostující obranu, ale z brejků bylo opět nebezpečnější Slovácko. Valentova rána v 59. minutě skončila na břevnu, po gólu záhy volala i možnost Volešáka, který však po vyražené střele Szmeka v těžké pozici nedokázal přehodit Baránka.

I když Baník nebyl ve své kůži, nakonec bral všechny body. Zeher v 73. minutě ošálil celou soupeřovu obranu překvapivým řešením situace a patičkou na Varadiho, který vběhl do pokutového území a bombou uklidil míč k tyči mimo Filipkův dosah.

Namlsaný Zeher měl ještě další světlý moment: deset minut před koncem šel jeho nádherný volej přímo šibenice, ale parádní zákrok vytáhl i Filipko. Ten v závěru podpořil závěrečnou snahu Slovácka dokonce až v šestnáctce Baníku, domácí však výhru ubránili a jejich minisérie bez prohry trvá tři kola.

Ostrava - Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 26. Neves z pen., 73. Varadi - 50. Reinberk. Rozhodčí: Zelinka - Peřina, Marek. ŽK: Lukeš - Filipko, Kubáň. ČK: 25. Košút (Slovácko). Diváci: 4094.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Marek - Lukeš, Greguš (67. Hušbauer), Frejlach (83. Bolf) - Koukal (60. Pilík), Varadi, Zeher. Trenér: Koubek.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Reinberk - Volešák, Kordula, Kubáň, J. Valenta (76. Fujerik) - Szmek, Ondřejka (84. Hlúpik). Trenér: Soukup

Reklama

Související témata: