Hlavní obsah

Změna trenéra byla potřebným impulzem, přiznal Pleško

Karel FeltPrávo

Příbramský záložník Lukáš Pleško (33) patřil k nejlepším hráčům sobotního duelu s Českými Budějovicemi, který domácí vyhráli 2:0. Gólový půst svého týmu ukončil brankou po necelé hodině hry. „Dal jsem ho pravačkou, což je u mne neobvyklé, protože jinak střílím levou nohou,“ přiznal po utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Pleško se raduje z branky

Článek

Byla změna trenéra velkým impulzem pro váš výkon?

Ono to nebylo před tím úplně v trenérovi, ale spíš v nás. Za to, že nedáváme góly, nemohl. Určitě ale ta změna potřebný impulz přinesla. Řekli jsme si, že nebudeme zalezlí jako v předchozích zápasech a na Budějovice vlítneme od první minuty. To jsme také udělali. Myslím si, že ofenzivní taktika, k níž jsme se vrátili, byla viditelná a přinesla úspěch.

V utkání s Českými Budějovicemi jsme měli víc šancí, než za předchozích deset podzimních kol. Není vám líto, že jste nedali víc branek?

Mohlo jich být mnohem víc. Vždyť já měl v první půli nejméně tři šance, ale nedal jsem ani tu největší levačkou. Všechno už je smazaný. Podstatné jsou tři body.

Když jste zazdil tu největší. Co jste si říkal?

Byla to tutovka. Měl jsem to na levačku. Špatně jsem míč trefil, skočil mi na holeň a šlo to vedle. To byla moje velká chyba. V tu chvíli mi blesklo hlavou, aby mě to nemrzelo. Naštěstí jsem chybu později gólem napravil. Další moje střely soupeř zblokoval.

Nebyli jste po bezbrankovém poločase nervózní?

V kabině jsme na sebe o půli zvýšili hlas. Trenéři nás nejdřív nechávají chvíli o samotě, tak jsme si to vyříkali od plic mezi sebou.

Co jste si říkali?

Hlavně že se musíme uklidnit při zakončení. Byli jsme hodně přemotivovaní, moc jsme chtěli dát gól. Až nám to svazovalo nohy. Druhou půli to tam naštěstí spadlo dvakrát.

Skóre jste otevřel střelou zblízka, jak ta situace vypadala?

Po centru z levé strany vrátil Marek Plašil míč před branku. Naběhl jsem si na přední tyč a trefil balón po zemi. Brankář Kučera neměl šanci. Hlavně jsem si říkal, abych nepřestřelil. Gól jsem dal pravačkou, což je u mne neobvyklé, protože jinak střílím levou nohou. Hlavně, že to tam spadlo. To bylo moc důležité.

Vypadalo to, že jste se po vedoucím gólu trochu stáhli...

Je fakt, že oni pak byli chvíli aktivnější. Nás stál zápas strašně moc sil, takže po změně stran měli Jihočeši pasáže, kdy to vypadalo, že nás přehrávají. Ale utkání zvládli jsme a v závěru přidali dokonce ještě jednu branku.

Může být tohle vítězství odrazovým můstkem k dalším bodům?

Doufám, že ano. Teď sice bude reprezentační přestávka, ale věřím, že se po ní dokážeme posouvat výš. Dali jsme konečně i víc než jeden gól.

Útočníci ale zase branku nedali. Čím to?

Podstatné je, že jsme góly dali a je jedno kdo. Dan Huňa měl zase dvě šance a neproměnil. Už je mi ho líto, protože on strašně moc chce. Doufám, že to protrhne v dalších zápasech.

Prezident klubu Jaroslav Starka sliboval po odvolání trenéra Hřídela, že bude koučovat on. Bylo ho slyšet?

Byl v kabině už na přípravě před utkáním a přišel i o poločase. Hecoval nás, abychom hráli ofenzivně a v půli nám říkal, že to přijde, že gól dáme. Snažil se nás zvednout. Po zápase nám slíbil prase a nějaké pivo na oslavu jeho pětapadesátých narozenin, což splnil.

Reklama

Související témata: