Hlavní obsah

Brno - Hradec 1:2Brno prohrálo doma i s druhým nováčkem a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Rýdel 1 : 0
30. Dvořák 1 : 1
59. Dvořák 1 : 2

Brněnští fotbalisté promarnili možnost utéct ze sestupových příček tabulky, neboť na vlastním hřišti prohráli 1:2 s Hradcem Králové. Po Ústí nad Labem tak prohráli svěřenci Karla Večeři i druhý domácí podzimní duel s prvoligovým nováčkem. Hosty výrazně podržel gólman Hanuš, který vychytal při penaltě domácího kapitána Dostálka.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové se zdraví se svými fanoušky

Článek

Zápas začali aktivněji hostující fotbalisté a už ve druhé minutě odvracela brněnská obrana trestný kop Rezka, nedlouho poté pozlobil domácí defenzivu po rychlém přechodu do útoku Janoušek. Jako první se ovšem radovali Brňané: rychlý brejk po levé straně vracel z pokutového území Došek na lépe postaveného spoluhráče a Rýdel bez přípravy z 18 metrů nedal hradeckému gólmanovi šanci.

Brňany vedoucí branka zjevně uklidnila a Zbrojovka se dostala do herní pohody, vytvořila územní převahu a s ní přicházely i šance. Ve 13. minutě nedosáhl jen o kousek Došek na centr Střeštíka, poté se řítil do střelecké pozice Hodek, ale zblízka mířil nad. Do třetice měl blízko ke druhému gólu Trousil, jenže jeho hlavičku po rohovém kopu zblokovali Hradečtí na roh.

Až na konci první půlhodiny se hosté vymanili z brněnského sevření a hned se z toho vyklubal vyrovnávací gól. Fischer lehce načechral míč za záda brněnských stoperů a nabíhající Dvořák měl roli ke své první dnešní brance značně usnadněnou.

Brno po inkasované brance vypadlo z role a bylo rádo, že do poločasu neinkasovalo podruhé. Janoušek totiž spadl po souboji s Michálkem v pokutovém území, ovšem penalta se nepískala, příležitost měl i Hochmeister, ovšem brankář Lejsal jeho střelu chytil.

Po změně stran se těžiště hry přesunulo do středu hřiště. Ubylo rychlých protiútoků, více se kombinovalo, přesto šance přicházely. Nejprve prověřil Rýdel pozornost gólmana Hanuše, ale jeho projektilu do středu brány chyběla přesnost. Pak usměrňoval Rezkův centr mezi tyče opět Dvořák, ale o vlásek minul. Vzápětí však Lejsal pouze vyrazil štiplavou Hochmeisterovu střelu a Dvořák míč pohodlně dopravil do brněnské branky.

Vzápětí mohlo Brno rychle vyrovnat: Hájovský fauloval v pokutovém území Doška a sudí Kovařík nařídil penaltu. Jenže kapitán Dostálek ji kopl špatně a Hanuš ji vyrazil na roh. Tím vlil svým spoluhráčům v poli dostatek sil na bránění nečekaného vedení, naopak Zbrojovka se pod psychickým tlakem dostala do deprese a zmaru. Pro Hradec tak nebylo až tak velkým problémem uhájit první vítězství v sezoně na hřišti soupeře. Díky ligové pauze Východočeši vyhráli venku dokonce po dlouhých devíti letech.

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:2 (1:1 )
Branky: 10. Rýdel - 30. a 59. Dvořák. Rozhodčí: L. Kovařík - Filípek, Čecháček. ŽK: Střeštík, Trousil, Husár - Hájovský, Wozniak, Hochmeister. Diváci: 2020.
Zbrojovka Brno: Lejsal - Dřížďal, Trousil, Hudec, Husár - Michálek (67. Michna), Dostálek, Rýdel, Střeštík (76. Polách) - Hodek (63. Kalabiška), Došek. Trenér: Večeřa.
Hr. Králové: Hanuš - Hájovský (78. Wozniak), Chleboun, Poděbradský - Karal, Hochmeister, Janoušek, Fischer, Rezek - Pilař (86. Kocourek), Dvořák (89. Pokorný). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: