Hlavní obsah

FOTBAL: Jablonecký Pekhart dal v lize už pět gólů. Teď skolil v derby Ústí

JABLONEC

Po třízápasovém bodovém půstu zabrali fotbalisté Jablonce v souboji s Ústím nad Labem. Výhru 2:0 zařídil dvěma trefami útočník Tomáš Pekhart, který tak má na kontě v této sezóně už pět gólů a je jasně nejlepším jabloneckým střelcem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Pekhart (vpravo) rozhodl o jablonecké výhře nad Ústím.

Článek

„Poslední tři utkání jsme v lize prohráli, potřebovali jsme se proto z útlumu dostat právě proti nováčkovi. Nakonec jsme vybojovali super výsledek. Jsem rád za obě vstřelené branky, ale mohlo jich být i více. Šance jsem si k tomu vytvořil,“ povídal Pekhart.

Pekhart: Výhra pomůže psychice

Jak se mu hrálo proti Ústí? „Soupeř disponuje zkušenými hráči v defenzivě v čele s Janů. Na bránícího protivníka měly platit míče mezi obranu nebo za ní. Před prvním gólem jsem dostal krásný centr z levé strany, ocitl jsem se v dobré pozici a hlavní bylo, abych trefil branku. Druhému gólu předcházel výborný balón od Karla Pitáka, v rychlosti jsem obehrál dva stopery, připravil jsem si míč na levou nohu a vystřelil jsem k tyči,“ líčil ještě hrdina zápasu.

Výsledek má podle něj i psychický význam pro celý tým. „Atmosféra byla kvůli našemu postavení v tabulce docela špatná, ale doufám, že se z letargie dostaneme. Liga je tak vyrovnaná, že se nedá nic předvídat. Ani proti Ústí to nebylo snadné. Před týdnem remizovalo v Hradci Králové 3:3, my jsme tam dříve 0:1 prohráli,“ zamýšlel se Pekhart.

I Komňacký si hluboce oddechl

Důležitost výhry v severočeském derby nad Ústím připomněl i jablonecký trenér František Komňacký.

„Jakákoliv ztráta by byla už vstupenkou do hry o záchranu. Takhle jsme se sestupovým příčkám přece jen bodově vzdálili. Přesto jsme se strachovali o výsledek až do konce. Ústí nastřelilo tyč a nevzdávalo se. Pořád máme na čem pracovat.“

Janů: Nepokryli jsme střelce

Ústecký obránce Tomáš Janů litoval, že jeho tým neuhlídal střelce Pekharta: „Je to kvalitní  fotbalista. Těží i ze své výšky, které umí využít. Při obou gólech to udělal zkušeně, i když je mladý. Prostě jsme ho nepokryli. Špatně jsme vyhodnotili některé herní situace.“

Ústí inkasovalo v posledních dvou kolech pět gólů. „Snažíme se hrát ofenzivě, ale bohužel zapomínáme na defenzivu. V Hradci jsme aspoň získali bod, v Jablonci to bylo horší,“ pokrčil rameny Janů.

V brance nováčka se poprvé v sezóně objevil Antonín Buček, který posílil tým v létě na hostování z Baníku Ostrava. „Nepřišel vyloženě jako dvojka za Radima Nováka, jenž odchytal předešlých deset kol. Po zápase v Hradci jsme usoudili, že je čas nasadit i Bučka, který čekal na svou šanci. Myslím, že nezklamal,“ řekl na brankářské téma ústecký trenér Svatopluk Habanec.¨

Reklama

Související témata: