Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:1Sparta díky Kuckově penaltě z 89. minuty vyloupila Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Kucka (penalta) 0 : 1

OLOMOUC

Slovenský záložník Juraj Kucka ve službách Sparty proměněnou penaltou rozřešil bitvu v Olomouci, která se dlouho zdála remízová. Ale díky nepochopitelné ruce Rossiho v pokutovém území Pražané odčinili prohru z Evropské ligy a popáté v řadě v lize neprohráli. Sigma naopak nebodovala podruhé v řadě a přišla i o neporazitelnost na domácím stadiónu.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Michal Hubník z Olomouce mezi Sparťany Vackem a Adiabou

Článek

Hosté nastoupili i s Wilfriedem, jenž se dočkal premiérové pozvánky do reprezentace Pobřeží slonoviny a hrozilo, že za týmem bude muset odcestovat ještě před utkáním. Nakonec vedení pražského týmu dojednalo se zastupci afrického celku, že útočník odletí až po pondělním utkání.

Domácí působili v úvodu nervózně, ve středu pole sice slušně kombinovali, ale před Blažkem nebyli nebezpeční. Chyběla jim větší odvaha a drzost, někdy volili zbytečně zpětnou přihrávku.

Zato Sparta byla při bleskových výpadech byla hodně nebezpečná. Po centru Sionka pálil Pamič nad branku Drobisze a v desáté minutě se síť za olomouckým brankářem vnila po střele Wilfrieda, ale rozhodčí viděl faul nahrávajícího Kadlece na Janotku.

S přibývajícím časem se domácí přeci jen osmělili, ale Šultesovu ránu Blažek lapil a dělovsku Rossiho zblokoval chumel hráčů před brankou Sparty. Hosté pak měli obrovskou příležitost těsně před poločasem, kdy se řítili ve třech na dva zadáky Olomouce, jenže Pamič volil zbrkle střelu, která se mu vůbec nepodařila.

Po obrátce oba týmy přidaly a hra dostala mnohem větší spád. Olomouc držela více míč, ale do vyložených šancí se nedostala. Ani Sparta vyloženou příležitost neměla.

Brankáři mohli být relativně v klidu, protože střela Hořavy zpoza vápna totiž Blažka ohrozit nemohla. S přibývajícím časem Sparta vyhrávala souboje, sbírala odražené míče a dostávala se do nebezpečných střeleckých pozic.

Nejblíže měl ke gólu Wilfried, ale nejprve jeho brejk těsně před Drobiszem zablokoval Šultes, po rohu Kucky pak dělovku kanonýra z Pobřeží slonoviny mířící do sítě zablokoval Ordoš. A vzápětí se hosté čerttili, protože Rossi hrál ve vápně rukou. Rozhodčí však penaltu nařídil za hraní rukou téhož hráče až dvě minuty před koncem. A Kucka dělovkou do středu brány rozhodl zápas ve prospěch Sparty!

V hektickém závěru měl vyrovnání na hlavě Rossi, ale branku minul. Dál tak platí, že Olomouc už třináct let doma nedokázala Spartu porazit.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:1 (0:0)on-line
Branka: 89. Kucka z penalty. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Lakomý. ŽK: Vepřek - Vacek, Podaný. Diváci: 11 805.
Olomouc: Drobisz - Janotka (75. Ordoš), Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava - Hubník, Petr (60. Navrátil), Šultes (84. Kalas). Trenér: Psotka.
Sparta: Blažek - Adiaba, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek - Sionko (73. Podaný), Kladrubský (87. Matějovský), Kucka, Kadlec - Wilfried (90. Kweuke). Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: