Hlavní obsah

Chovanec po výhře Sparty v Olomouci: Bodový zisk Plzně je unikátní

OLOMOUC

Souboj na ostří nože mezi Olomoucí a Spartou málem přinesl nejvíce radosti Plzni. Remíza, která platila ještě pár desítek vteřin před koncem, by totiž nejvíce těšila Západočechy. Ale ruka Rossiho v předposlední minutě a následný využitý pokutový kop Kucky zajistil Spartě tři body. Tudíž mají Pražané na ligového lídra pořád ztrátu jen devíti bodů, stejně jako před plzeňským vítězstvím na Slavii.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Michal Hubník z Olomouce mezi Sparťany Vackem a Adiabou

Článek

„Z matematického pohledu je samozřejmě dobré, že Plzeň nemá dvanáctibodový náskok,“ snažil se zachovat kamennou tvář Jozef Chovanec, generální sportovní manažer a trenér Sparty v jedné osobě po vítězství v Olomouci.

Jeho tým už popáté v řadě neprohrál. Naposledy podlehl doma právě Západočechům. Ale vyhrál v Brně a na Slavii, porazil doma Jablonec a remizoval s Mladou Boleslaví. Posledním korálkem na úspěšné ligové šňůře je triumf na Hané.

„Bodový zisk Plzně je unikátní. Jde o rekord, který jim přeji. Není jednoduché vyhrát deset zápasů za sebou. Ale více to nechci rozebírat. My respektujeme náš devítibodový odstup a budeme se snažit dělat naši práci maximálně zodpovědně,“ usmál se Chovanec.

Sestava 11. kola podle Sport.cz
Filipko (Slovácko) - Bystroň (Plzeň), Brabec, Řepka (oba Sparta), Jablonský (Jablonec) - Ljevakovič (Teplice), Dvořák (Hradec Králové), Pleško (Příbram) - Řezníček (Mladá Boleslav), Hartig (Bohemians), Pekhart (Jablonec)

Sparta na domácí scéně už v pátém zápase skórovala v posledních minutách. Trefou ze závěru duelu pokořila Jablonec, Slavii i Olomouc a vydřela bod s Mladou Boleslaví. „Když jdete hladově za body, tak přijde odměna. Musíte věřit do konce, hrát naplno a věřit, že se to podaří. Nic jiného v tom není,“ vysvětloval prostý recept Pražanů na úspěch posledních týdnů z ligové scény Chovanec. Nicméně přiznal, že nervy prožívá v zápasech ohromné. „Úplně stejné, jako když vedete jedna nula a hrozí, že soupeř v devadesáté druhé minutě vyrovná.“

Trpělivost, odhodlání a vůle po úspěchu přihrála Pražanům podle Chovance tři body i v Olomouci. „Vstoupili jsme do zápasu aktivně. Chtěli jsme, aby domácí narazili a poznali, že s námi nebudou mít zápas lehký jako s předešlými soupeři, kdy mnohdy rozhodli hned v úvodu. Z naší strany byla snaha enormní. Měli jsme tři dobré možnosti . Pak přišla pasáž s více bojovnosti ve středu pole. Ale v závěru se u nás projevila větší vůle po výhře, šli jsme za vítěznou brankou,“ hodnotil Chovanec průběh utkání.

„Nic jsme Sigmě nedovolili. Žádnou jejich kombinační hru. Jen míče nakopávali. Chtěli jsme jim rozbít kombinaci, což se podařilo. A nenechali jsme jim prostor ke hře. Vlastně měli až v nastavení šanci po Rossiho hlavičce, jinak nic,“ mínil Chovanec, který o penaltě nepochyboval: „Myslím, že už krátce před tím byla v pokutovém území jedna ruka.“

Reklama

Související témata: