Hlavní obsah

Sparta je lepší než Plzeň, tvrdí olomoucký trenér Psotka

OLOMOUC

Olomoucký zázrak se zaseknul. Po spanilém tažení úvodními devíti ligovými koly fotbalisté Sigmy při souboji se Spartou podruhé za sebou prohráli, podruhé za sebou nevstřelili ani gól a ztratili i domácí neporazitelnost. Svěřenci trenéra Psotky postupně přemohli Jablonec, Ústí, Brno a Liberec. Jen s Boleslaví remizovali. V bitvě s úřadujícím obhájcem však měli prakticky jedinou vyloženou šanci. A když ještě rozhodčí proti nim nařídil těsně před koncem penaltu, připomínali býka útočícího na rudou muletu.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Olomouce Zdeněk Psotka.

Článek

Podle televizního záznamu Rossi rukou v pokutovém území zahrál. „Jenže byla nastřelená. Penalta se pískat neměla,“ čertil se Aleš Škerle, kapitán Sigmy. Před sezónou jsme absolvovali školení a pokud podle výkladu pravidlové komise jde míč do těla a teprve poté do ruky, která navíc nejde úmyslně proti balónu, nejde o penaltu. Přitom proti nám byla už v Plzni a teď se Spartou,“ zlobil se i olomoucký trenér Zdeněk Psotka, který rozhodčím řádně vyčinil už v průchodu ke kabinám.

Však se také domácí borci na rozhodčího Drábka vrhli jako supi. Ale protesty k ničemu nevedli. Rozhodčí penaltu neodvolal. „Nemá cenu se stavět na hlavu. Ruka byla, byť zřejmě nešlo o ruku penaltovou. Pochopitelně jsme naštvaní, ale emoce prostě k fotbalu patří. Je třeba vidět i skutečnost, že Sparta nás prakticky k ničemu nepustila,“ vykládal olomoucký brankář Petr Drobisz. „Ale nezasloužili jsme si prohrát. Už kvůli fantastickým fanouškům,“ vyzdvihl olomoucký brankář návštěvu přesahující jedenáct tisíc diváků.

Pražané převyšují Západočechy v defenzivě

Olomoucký tým však svým fandům mnoho radosti neudělal. Už podruhé vyšel gólově naprázdno. Neuspěl před týdnem v Teplicích. Teď hráči Sigmy nenašli recept na obranu Sparty. „Musíme hru zjednodušit, aby přišly šance. Všichni jsou proti nám zalezlí. Těžko se s tím vyrovnáváme,“ věděl Drobisz.

„Jenže už poněkolikáté jsme se setkali s trendem rozhodčího, který hrubé fauly netrestal kartami. Hra je rozkouskovaná, nemůžeme pak hrát kombinačně. A je jen otázkou času, kdy někteří hráči vypadnou ze sestavy kvůli zranění,“ vztekal se Škerle.

Olomoucký trenér Psotka se s odstupem minut pocitu křivdy nezbavil, ale kvalitu Sparty přeci jen uznal. „Sice jsme měli převahu, ale nevytvořili jsme si šance. Viděl jsem v naší hře spoustu nedostatků, které musíme odstranit, abychom Spartu příště porazili.“

A jak vidí nyní bitvu svého týmu o čelo tabulky? „Myslíme jen na další zápas, nechci spekulovat,“ kroutil hlavou Psotka, jehož tým už hrál i zápas s Plzní. Se Západočechy remizovala Sigma 2:2 hned v prvním kole. Kdo je tedy žhavějším kandidátem na titul podle Psotky? „Jde jen o hypotézy. Ale když srovnám ta dvě utkání, je Sparta lepší. Má lepší defenzivu.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava