Hlavní obsah

Slavia dostala za pyrotechniku na derby pokutu 30.000 korun

PRAHA

Fotbalová Slavia dostala pokutu 30.000 korun za špatnou pořadatelskou službu v pražském derby se Spartou. Disciplinární komise fotbalového svazu potrestala klub za to, že se fanouškům povedlo na stadión v Edenu pronést a následně na tribunách použít velké množství pyrotechniky.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Slavia Praha byla již po utkání s Libercem písemně upozorněna, že pokud se problémy s pyrotechnikou budou opakovat, bude potrestána v souladu s disciplinárním řádem," uvedl sekretář disciplinární komise René Příhoda po čtvrtečním zasedání.

Postih za stejné provinění hrozil také Bohemians 1905 po utkání s Baníkem Ostrava. Druhý tým, který využívá vršovickou Synot Tip Arénu, však potrestán nebyl. "Zástupci Bohemians 1905 předložili materiály, které poukazovaly na jejich přípravu na utkání a disciplinární komise uznala jejich argumentaci, že pro bezpečnost zápasu udělali maximum," řekl Příhoda.

Disciplinární komise také zahájila řízení s Mladou Boleslaví kvůli pouštění hudebních spotů v průběhu domácích utkání a nevhodným komentářům klubového hlasatele během zápasů.

Slovácko přišlo na jeden zápas o obránce Tomáše Košúta, který dostal trest za zmaření zjevné brankové příležitosti. Košút byl vyloučen v 25. minutě utkání s Baníkem Ostrava (1:2) za hru rukou. Slovácko proti tomu po zápase podalo protest, ale neuspělo.

Kvůli čtyřem žlutým kartám v sezóně budou v jednom utkání chybět Martin Husár (Brno), Pavel Lukáš (Bohemians 1905), Admir Ljevakovič (Teplice) a Lukáš Vácha (Liberec).

Reklama

Související témata: