Hlavní obsah

Starka se chce stáhnout z fotbalu

PŘÍBRAM

Prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka se chce stáhnout z fotbalu. Hodlá předat velení nad prvoligovým klubem pětadvacetiletému Petru Větrovskému, stávajícímu marketingovému řediteli.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf Příbrami Jaroslav Starka

Článek

„Je to velmi mladý člověk, ale za tři roky v klubu udělal obrovský kus práce a vedení klubu by zvládl. Mám vážné zdravotní problémy, trápí mě cukrovka, potíže se zrakem a nohou. Ponechal bych si jen určitý dohled nad chodem prvoligového klubu. Drtivá většina práce by byla na Petrovi,“ řekl pro Sport.cz a Právo Jaroslav Starka.

Šéf příbramského celku Jaroslav Starka objímá Tomáše Borka. Vlevo přihlíží Petr Větrovský.foto: Právo/Milan Malíček

„Skutečně se o tom bavíme. Je to velký úkol, ale troufám si na něj. Nikdy jsem se nebál velkých cílů,“ dodal Petr Větrovský. V Příbrami už tři roky funguje akce Fotbal proti zločinu, do které se zapojily školy a tisíce dětí z okresu a podílejí se na ní i prvoligoví fotbalisté. I příbramská radnice a policie potvrzují, že zdánlivě nenápadná akce měla výrazný podíl na poklesu kriminality ve městě. Úspěšný je i projekt nejen pro fanoušky Šance pro všechny.

Šéf příbramského fotbalu Jaroslav Starka (vpravo) hovoří s Petrem Větrovským.foto: www.fkpribram.cz

Větrovský se rozhodl v nadcházejících regionálních volbách vstoupit do komunální politiky na kandidátce ČSSD. „Nemám rád, když někdo něco jen kritizuje a nic nedělá. Už jsem se naučil nic nevzdávat. Myslím si, že právě sport je platforma, na níž bych se mohl uplatit. Nemám na mysli jen sport jako takový, ale i sport jako prevenci proti zločinnosti a nebezpečím, které na mládež číhají. Fotbal proti zločinu ukázal, že úspěšná cesta v boji proti kriminalitě existuje. Pochopitelně bych chtěl pomoci i v dalších oblastech, kde bude třeba,“ zdůraznil Větrovský.

Reklama

Související témata: