Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté by rádi podruhé dobyli Eden

PRAHA

Pátečním zápasem mezi Bohemians 1905 a Slovanem Liberec začne po reprezentační přestávce poslední podzimní blok první fotbalové ligy. Severočeši nastoupí v Edenu k zápasu 12. kola s cílem zopakovat tam srpnový úspěch, kdy zvítězili nad Slavií 3:1.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Jiří Štajner bude zřejmě největším postrachem klokanů..

Článek

Fotbalistům Bohemians, třináctého týmu tabulky, se ale v Edenu poměrně daří. Ještě tam neprohráli, ale také mají z pěti zápasů na kontě tři remízy. "Ve sbírání bodů chceme pokračovat i tentokrát. Hrajeme teď slušný fotbal a půjdeme za vítězstvím," řekl kouč vršovického klubu Pavel Hoftych.

Bohemians se nemusí bát střeleckých schopností Jana Blažka, který jim ve třech vzájemných zápasech minulé sezóny včetně poháru vstřelil tři góly, ale v současnosti hostuje v řecké Larisse. "Ale jsou tam další velmi dobří hráči. Vrátil se Štajner a hraje ve velmi dobré formě, velmi nebezpeční jsou Kerič a Nezmar. My ale hlavně musíme hrát svoji hru," dodal Hoftych, kterému se po zranění vrací do sestavy důležitý článek obrany Cseh.

Severočeši by rádi v Edenu navázali na výhru nad Slavií z 5. kola, protože to také bylo jejich dosud jediné vítězství v sezóně na trávníku soupeře. Od té doby Liberec venku třikrát prohrál při skóre 1:8. "Ta výhra proti Slavii nás určitě bude motivovat," řekl trenér osmého týmu ligy Josef Petřík.

Jeho tým si podle něj bude muset dávat pozor na nebezpečné útočníky Hartiga se Škodou. "Hra Bohemians se vyznačuje bojovností a agresivitou. Hodně nebezpeční jsou i ze standardních situací. Pokud chceme uspět, tak v tom se soupeři musíme vyrovnat," dodal liberecký kouč.

Páteční zápas začne v 18:15.

Předpokládané sestavy:
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Nikl, D. Nešpor - Držík - Moravec, Kaufman, Trubila - Hartig, Škoda.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Dejmek, Fleišman - Vácha, Holeňák, Štajner, Breznaník - Kerič, Nezmar.
Absence: Rychlík (rekonvalesnce), Lukáš (4 ŽK) - Liška, Zeman (oba zranění).

Reklama

Související témata: