Hlavní obsah

Liberec tentokrát v Edenu padl, klokani zápas dokonale otočili

PRAHA

Dlouho se zdálo, že fotbalisté Liberce naváží na svou první podzimní návštěvu pražského Edenu, po níž si odvezli tři body za výhru nad Slavií. V páteční předehrávce 12. kola Gambrinus ligy vedli 1:0 nad domácími Bohemians 1905, jenže klokanům se povedl dokonalý obrat. Po přestávce zabojovali způsobem, jaký jim je po léta vlastní, třikrát skórovali a posunuli se do trochu klidnějších pater tabulky.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Škoda z Bohemians 1905 se raduje ze své branky v utkání s Libercem, kterou upravil skóre na 2:1 pro klokany.

Článek

Slovan už je v Synot Tip Areně jako doma, do první velké šance však již v 6. minutě pustil domácí. Bičík s Dejmkem se nedohodli, z čehož profitoval Hartig. Útočník klokanů se díval z očí do očí vybíhajícímu brankáři, oba kopli do míče ve stejný moment a ten se odkutálel mimo nebezpečné prostory.

Domácí této nevyužité příležitosti hořce litovali. Další šance už si totiž vypracovával lépe kombinující Liberec. Bosančič pálil z ostrého úhlu a Sňozík s námahou vyrazil na roh. Také ostřelování, jež vedli Štrajner s Keričem, skončilo rohovým kopem. Do třetice však již udeřilo. Štajner ze strany nacentroval přesně na hlavu ve vápně stojícího Bosančiče, který ihned uvolnil Breznaníka a slovenská posila hrající teprve třetí zápas v české lize se trefila přesně k tyči. Ke konci poločasu se o odpověď pokusil střídající Držík, jeho střelu zdálky Bičík vyrazil.

Jiří Fleišman z Liberce (vlevo) a Jan Moravec z Bohemians při souboji v Edenu.foto: ČTK/Michal Doležal

Na klokanech bylo znát, jak je děsí hrozící pád ke dnu ligové tabulky. Po přestávce dřeli víc než soupeř a dočkali se také vyrovnání. Děkovat mohli voleji náhradníka Držíka. Ke slovenskému hráči se odrazil míč na hranici šestnáctky po hlavičkovém souboji. Držík ho napálil k tyči, gólman Bičík měl zřejmě částečně zakrytý výhled.

Druhé střídání kouče Hoftycha bylo ještě zázračnější. Nový muž Škoda byl na hřišti teprve druhou minutu, když strhl vedení na stranu Bohemky! Jeho gól byl hodně kuriózní - naběhl si na centr Moravce a nejdříve trefil tyč, od které se ale míč odrazil zpět na jeho hlavu a to se již nemýlil. Třetí trefa domácích pak byla především dílem Hartiga, který se probil obranou jako tank a jeho střelu až před čárou dokopl do prázdné branky Martin Nešpor. Zkoprnělý Liberec se už na nic nezmohl...

ohemians 1905 - Slovan Liberec 3:1 (0:1)
Branky: 61. Držík, 75. Škoda, 85. M. Nešpor - 26. Breznaník. Rozhodčí: K. Hrubeš - Večeřa, Vysloužil. ŽK: Kelič, Štajner (Lib.). Diváci: 2658.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl, Kaufman (26. Držík), Trubila (73. Škoda) - Hartig (86. Ibragimov), M. Nešpor. Trenér Pavel Hoftych.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Dejmek, Kelič, Fleišman (90. Vulin) - Papoušek (78. Nezmar), Bosančič, Gecov, Breznaník - Kerič (86. Martan), Štajner. Trenér Josef Petřík.

Reklama

Související témata: