Hlavní obsah

Sparta bije na poplach, ale marně, obhajoba jí utíká mezi prsty

PRAHA

Do Ligy mistrů se nedostali, z Ondrášovka Cupu vypadli před týdnem s druholigovým Sokolovem a po domácí porážce s Teplicemi mohou v Gambrinus lize po víkendu ztrácet na vedoucí Plzeň již propastných 12 bodů! „Máme své problémy, musíme se s nimi popasovat. Tím největším je, že Plzeň na rozdíl od nás jen vyhrává,“ přiznal stoper Erich Brabec, nešťastný hrdina prohrané bitvy.

Foto: René Volfík, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar (vlevo) zasahuje před svou brankou v utkání se Spartou.

Článek

Obhájce titulu dostává za uši na všech frontách. Trochu radosti by snad mohl zažít alespoň v Evropské lize, jenže před klíčovým čtvrtečním zápasem s Lausanne si fotbalisté Sparty zase zadělali na „blbou“ náladu. Po vyřazení v Sokolově doma propadli s Teplicemi a jejich situace už je na pováženou.

„Ale my na poplach bijeme již od prvního kola! Každý zápas je pro nás hodně důležitý, ne vždy se nám ho však podaří zvládnout. Musíme také vycházet z reálných předpokladů, Teplicím jsme navíc pomalou hrou nabídli vítězství jako na zlatém podnose,“ kabonil se kouč Jozef Chovanec.

Spartu musí strašit vedoucí Plzeň. Pokud v neděli porazí Brno, budou Letenští ztrácet již dvanáct bodů... „To už by bylo hodně vážné,“ přiznal reprezentant Ondřej Kušnír. „Máme své problémy, musíme se s nimi popasovat. Tím největším je, že Plzeň na rozdíl od nás jen vyhrává,“ přidal se stoper Erich Brabec. „V Olomouci jsme vydřeli tři body, ale stejně jako s Mladou Boleslaví jsme je neodkázali doma potvrdit,“ dodal ještě.

Po reprezentační přestávce zase zvadli

Nejen pamětníky napadla stará bolest Sparty. I v letech minulých měla období, kdy pravidelně prohrávala zápasy následující bezprostředně po reprezentační přestávce. „Bylo to znát hlavně v pohybu. Zatímco Kadlec se pohyboval dobře, Kucka byl hodně monotónní a ani u Wilfrieda to nebylo stoprocentní,“ hodnotil Chovanec trojlístek reprezentantů.

Jeho tým trpí velkou nevyrovnaností výkonů, kvůli níž mu obhajoba titulu již na podzim utíká mezi prsty. „Někdy je to dáno i soupeřem, třeba Teplice teď u nás byly velmi efektivní. Hodně se však projevuje začátek soutěže, v němž jsme odevzdali daň za naše účinkování v evropských pohárech. Mám na mysli především porážky v Hradci Králové a Českých Budějovicích,“ připomněl Chovanec.

Reklama

Související témata: