Hlavní obsah

Teplický Mahmutovič vyloupil Letnou

PRAHA

Čtyřiadvacetiletý bosenský útočník Aidin Mahmutovič přišel na Stínadla, aby nahradil elitního kanonýra, svého krajana Edina Džeka. Zatím se mu to dařilo spíš míň než víc. V této sezóně dal za jedenáct kol jen dva góly. V sobotu však dvěma trefami vyloupil Letnou. „Snad mi to tam už začne padat,“ říkal s vírou, že konečně začne plnit to, co se od něj očekává.

Foto: René Volfík, ČTK

Aidin Mahmutovič dal dva góly a zařídil vítězství Teplic nad Spartou.

Článek

Teplice na Letné převážně bránily, nutno říct, že velice dobře a Mahmutovič jako šelma čekal na svoji šanci. Tu dostal dvakrát a nezaváhal. „Odehráli jsme proti Spartě skvělý zápas jako mužstvo, nejen já. Kluci to odmakali a zaslouženě jsme na Letné vyhráli. Ty dva góly nejsou jen moje zásluha, vyplynuly z výborné hry celého mužstva,“ odmítal glorifikaci svojí osoby. „Tohle utkání ale určitě patřilo k mým nejlepším, i když už se mi povedla i jiná,“ dodal skromně s tím, že spoluhráčům za vydatnou pomoc přinese do kabiny něco dobrého.

Na podzim platil za velkého spalovače šancí. V hráčské kabině tak byl terčem častých vtípků spoluhráčů. „Kluci si dělali legraci, to je fakt. Ale také říkali, že to určitě přijde a budu dávat góly. Jsem rád, že se to povedl právě na Spartě. Věřím, že konečně začnu branky střílet častěji. Přiznávám, že někdy zahodím neuvěřitelné věci. Musím se na zakončení víc soustředit,“ krčil rameny, jako by hledal důvody, proč má na podzimním účtu jen čtyři ligové trefy.

Dobrý střelec ale potřebuje i štěstí. To k Mahmutovičovi v sobotu večer na zmoklé Letné otočilo svojí přívětivou tváří. Jeho první ránu mezi tyče měl brankář Blažek pod kontrolou, jenže stoper Erich Brabec mu míč tečoval do protipohybu a ten skončil v síti. „Trochu mě to překvapilo, že míč skončil v bráně, ale příjemně. Po Brabcově teči už neměl gólman šanci. Radost jsem měl stejnou, jako kdyby tam míč prošel přímo z mojí kopačky,“ radoval se po zápase teplický útočník.

Soubojů s Řepkou bylo opravdu hodně

Podruhé ho Brabec nechal úplně volného v šestnáctce. Zahodit tuhle příležitost by byl skoro fotbalový zločin... „Především centr od Vlasty Vidličky byl perfektní. Na zadní tyči jsem skákal opravdu sám, takže stačilo se soustředit na to, abych míč přesně trknul. To se povedlo,“ popsal gól, jímž Spartu poslal definitivně do kolen.

Mahmutovič také svedl spoustu soubojů se sparťanským tvrďákem Tomášem Řepkou. Všechny byly neúspěšné a často se pak válel po trávníku a gestikuloval směrem k rozhodčímu. Dokonce dostal i žlutou kartu. „Opravdu jich bylo hodně, ale žádný nebyl za hranicí únosnosti, i když některé hodně bolely. To že se rozčiluji ke hře patří,“ konstatoval Bosňan.

Po sobotě začal stíhat čelo tabulky ligových kanonýrů. O křišťálové trofeji, kterou král ligových střelců dostává, prý ale zatím nepřemýšlí. „Dopředu neplánuji, kolik dám gólů. Samozřejmě jich chci dát co nejvíc. Na konci sezóny se to sečte a uvidíme, na co ty góly budou stačit,“ zdůraznil.

Teplice z posledních čtyř zápasů třikrát vyhrály a jednou remízovaly. Dotáhly se k pronásledovatelům vedoucí Plzně. Mizérie z konce minulé a začátku této sezóny by měla být pryč. „Doufejme. Vyhráli jsme dva důležité zápasy doma a teď na Spartě. Vždycky jdeme do utkání s cílem ho vyhrát, takže snad to bude pokračovat dál,“ přál si Aidin Mahmutovič.

Reklama