Hlavní obsah

Plzeň nezastavilo ani Brno, Jablonec zničil Příbram

PRAHA

Fotbalisté Plzně v nedělním programu 12. kola první ligy potvrdili výtečnou formu, vyhráli 4:1 nad Brnem a suverénně vedou tabulku. Jablonec si doma bez problémů poradil s Příbramí, kterou rozstřílel 5:1. Hradec Králové hrál s Mladou Boleslaví bez branek. Ústí nad Labem se utkalo s pražskou Slavií, jejich druhý souboj v řadě skončil remízou 1:1. Baník Ostrava podlehl v Českých Budějovicích 1:2.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu do sítě Brna.

Článek

Plzeň kráčí prvoligovou soutěží zcela suverénně, už pojedenácté v řadě vyhrála a od počátku soutěže nepoznala hořkost porážky. V neděli ji nezastavilo ani Brno, které sice po 45 minutách drželo naději na dobrý výsledek, když ztrácelo na lídra jeden gól, po obrátce ale Rezek s Kolářem přidali dvě trefy a bylo rozhodnuto.

V Jablonci si domácí na Střelnici otevřeli opravdovou střelnici, ačkoliv tomu první poločas příliš nenasvědčoval. Po první půli vedli Severočeši jen o gól, který zařídil Pekhart těsně před poločasovým hvizdem. Po změně stran Jablonec řádil, prosadili se Kovařík, v rychlém sledu Haurdič s Pitákem, pátý gól pak přidal znovu Pekhart. Až minutu před koncem dal výsledku konečnou podobu čestnou brankou hostující Klesa.

Nováček z Hradce Králové hostil Mladou Boleslav, ani jeden z týmů se střelecky neprosadil. Domácí začali výborně, měli několik vynikajících příležitostí, ale gól nedali. Pak se hra vyrovnala a oba týmy se spokojily s bodem.

Ostravský Baník prohrál v Českých Budějovicích 1:2 a propadl se na dvanáctou příčku. Jihočeši naopak vystoupali na osmou, letos již porazili tři nejlepší týmy uplynulé sezóny. Vedle první Sparty a druhého Jablonce také třetí Ostravu. Skóre otevřel ve 13. minutě domácí Mezlík, o dvanáct minut později srovnal Řezník, domácím zajistil tři body v 66. minutě Ondrášek.

V herní krizi se stále potácí Slavia. V Teplicích nedokázala porazit Ústí nad Labem, přestože Severočeši hráli od 55. minuty oslabeni o vyloučeného Janů. Pražané se sice dostali v 66. minutě do vedení díky Kiselově penaltě, ovšem za dvě minuty bylo vyrovnáno po přesné hlavičce Krbečka.

Nedělní program 12. kola fotbalové ligy
Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0on-line
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 4:1 (2:1)on-line
Branky: 16. Petržela, 28. a 71. Rezek, 79. Kolář - 40. Simerský.
Jablonec - Příbram 5:1 (1:0)on-line
Branky: 45. a 83. Pekhart, 55. Kovařík, 74. Haurdič, 78. Piták - 89. Klesa.
Ústí nad Labem - Slavia Praha 1:1on-line
Branky: 69. Krbeček - 66. Kisel (pen.).
České Budějovice - Baník Ostrava 2:1on-line
Branky: 13. Mezlík, 66. Ondrášek - 25. Řezník.
Odehrané zápasy
Sparta Praha - Teplice 0:2 (0:1)
Branky:  31. a 66. Mahmutovič.
Bohemians 1905 - Slovan Liberec 3:1 (0:1)
Branky: 61. Držík, 75. Škoda, 85. M. Nešpor - 26. Breznaník.

Reklama