Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:1Plzeň srazila Brno až po přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Petržela 1 : 0
27. Rezek (penalta) 2 : 0
40. Michálek 2 : 1
70. Rezek 3 : 1
79. Kolář 4 : 1

PLZEŇ

Fotbalová Plzeň ani v dvanáctém kole první ligy nenašla přemožitele, po nedělním vítězství nad Brnem napočítali Západočeši již jedenáct vítězství v řadě a v čele soutěže mají už dvanáctibodový náskok.

Článek

Západočeši nasadili i Koláře, jehož zlomený nos chránila speciální obličejová maska, a měli v první půli jednoznačnou převahu. Za vedení ale děkovali jen žalostné produktivitě brněnský hráčů. Už po jedenácti minutách totiž pláchl domácí obraně po špatné rozehrávce Kalabiška, jenže se v pokutovém území motal příliš dlouho bez rozmyslu až se míč dostal k Hodkovi, který však místo prázdné brány trefil jen dobíhajícího Radu.

A pak už si Plzeň zápas režírovala k obrazu svému. Rezek totiž z levé stran posadil centr přesně na napřáhnutou levačku Petržely, jehož dělovku ztlumil Lejsal až za brankovou čárou. Dalším slibné akce výborně kombinující Plzně neměly finální přihrávku. Pak ale Hudec v pokutovém území srazil Petrželu a Rezek neomylně z pokutového kopu zvýšil.

Plzeňští měli několik dalších příležitostí, jenže Bakoš po Horváthově pasu těsně minul, po přihrávce Limberského zase Bystroň z velkého vápna přehodil nejen vybíhajícího Lejsala, ale také branku.

A těsně před poločasem pak hosté hrající dlouhé minuty jakoby bez zájmu získali naději pro druhý poločas, když Pavlík sice parádně vyrazil dělovku Simerského z úhlu, ale Michálek už s dorážkou neměl problém.

Nicméně hosté po přestávce na ofenzivu úplně rezignovali či spíše nebyli schopni si v blízkosti pokutového území Plzně kloudně přihrát, tudíž ani na ohrožení branky Pavlíka myslet nemohli.

Dlouho přesto žili v naději, protože Rajtoral pohrdl tutovkou po přihrávce Rezka. I přímý kop Horvátha dokázal Lejsal zastavit. Dvacet minut před koncem však pronikl z levé strany už podél čáry k brance Kolář, po jehož přihrávce sice Lejsal zmařil tutovku Limberského, dorážející Rezek měl však branku prázdnou - 3:1. Definitivně pak ránu do vazu odevzdaným hostům zasadil Kolář, jenž završil parádní kombinaci Jiráčka a Rezka.

FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 4:1 (2:1)
Branky: 27. z pen. a 70. Rezek, 15. Petržela, 79. Kolář - 40. Michálek. Rozhodčí: Mikel - Lakomý, Urban. ŽK: Dostálek, Hamouz, Trousil - Rezek, Kolář. Diváci: 6138.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada (87. Brezinský) - Petržela, Horváth, Kolář (79. Ďuriš), Rezek - Bakoš (64. Jiráček). Trenér: Vrba.
Brno: Lejsal - Dřížďal (79. Matyska), Hudec, Trousil, Hamouz - Michálek, Dostálek, Simerský, Střeštík (64. Michna) - Kalabiška (88. Šamánek), Hodek. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: