Hlavní obsah

Hradec - Ml.Boleslav 0:0Fotbalisté Boleslavi posedmé neprohráli, v Hradci hráli bez branek

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Mladé Boleslavi uhráli ve 12. kole první ligy bezbrankovou remízu na půdě Hradce Králové. Posedmé za sebou tak nepoznali hořkost porážky.

Článek

V Hradci se konala místní klasika. Domácí vtrhli do zápasu s vervou a záměrem brzy skórovat. Jenže podobně jako v minulých duelech na svém hřišti byli nepřesní v koncovce. Přitom již v páté minutě mohli zašlapat soupeře dvěma brankami.

Ve dvou velkých šancích však zaváhal útočník Dvořák, hrdina minulého vítězného utkání v Brně. Nejprve nezužitkoval závar po standardní situaci, poté v 5. minutě z malého vápna netrefil bránu. Stoprocentní příležitost mu připravil výborným průnikem aktivní spoluhráč Pilař.

V prvním poločasu se pak už Hradec dostal jen ke střelám z větší vzdálenosti. Gólman Miller byl ale proti. Dvakrát se vytáhl proti velmi dobrým pokusům: na roh vyrazil Hochmeisterovu střelu přes zeď z přímého kopu i Wozniakovu přízemní ránu z pětadvaceti metrů.

Hosté prakticky nebyli nebezpeční. Do jediné vážnější situace za prvních pětačtyřicet minut se dostal kapitán Kulič, mimochodem rodák z Hradce Králové, který ve východočeské metropoli stále žije. Jeho střelu z jedenácti metrů ale zablokoval domácí obránce Kasálek.

Zatímco prvních dvacet minut bylo v Hradci velmi rušných, další průběh zápasu byl šedivý, nepříliš zajímavý. Domácí se sice tlačili dopředu, z jejich snahy však nepramenily gólové šance.

Během druhé půle měla obě mužstva pouze jednu velkou příležitost. První z nich zazdil domácí Dvořák. Po centru z pravé strany byl sám sedm metrů před bránou, stačilo hlavou míč umístit k tyči. Vysoký forvard ale zamířil vedle Millerovy brány.

Hosté mohli rozhodnout ze standardní situace. Po Hochmeisterově faulu však Chramosta netrefil z osmnácti metrů mezi tyče. Situaci mu velmi zkomplikoval rozhodčí Jech, jenž hradeckou zeď nepostavil rozhodně ve vzdálenosti předepsaných devíti metrů. Chramosta i proto bránu přestřelil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava