Hlavní obsah

Bylo to špatné, to by mě ve snu nenapadlo, řekl po debaklu nový kouč Příbrami

JABLONEC

Drsná premiéra! Debakl! Pět gólů dostala Příbram v neděli v Jablonci. Tradiční efekt nového kouče - Romana Nádvorníka, který nahradil Martina Hřídela - nezabral. Alespoň ne v prvním utkání. Středočeši se sunou ke dnu.

Foto: Petr Horník, Právo

Smích trenéra Příbrami Romana Nádvorníka v Jablonci přešel...

Článek

„Chtěli jsme bod, ale bylo to špatné,“ hlesl po boji. I jeho bývalý tým, lídr druhé nejvyšší soutěže Vlašim prohrál. Zkrátka zpropadený víkend nového muže na prvoligové scéně.

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany do rychlého protiútoku, bohužel se to nepovedlo ani v prvním natož ve druhém poločase, přechod do útočné fáze byl špatný, pomalý, nebyli jsme schopni dát si dva tři balony,“ vykládal trenér.

Brankář Hruška chvíli tým držel, první půle dlouho nevypadala tak úplně beznadějně. „Na jejím konci jsme ale dostali hloupý gól, po přestávce, když jsme mohli dát na 1:1, přišel z protiútoku druhý a na hřišti byl už jen jeden mančaft, Jablonec,“ viděl Nádvorník.

Čekal snad něco takového, třeba i jen ve snu? „To ne, chtěli jsme bod.“ Došlo to třeba až tak daleko, že by sám sobě na lavičce říkal: Proboha, proč jsem sem lezl? „Tak to ne, soutěž je dlouhá. Budeme pracovat. Bohužel bylo ale vidět, že jsme bojácní. Rozpadla se nám obranná fáze,“ vypočítával nedostatky. Příbram hrála za trenéra Hřídela defenzivně, málo gólů dávala, ale aspoň jich moc také nedostávala. Tentokrát to neplatilo. „Jen bránit se nedá, musíme něco přidat dopředu. Hráče ale teprve poznávám. Těžko se do něčeho na rychlo zasahuje, když mužstvo je na něco zvyklé,“ přemítal po prvním týdnu v Příbrami sedmatřicetiletý kouč.

Vlastní zvyklosti před premiérou mezi elitou neměnil. „Chystal jsem se jako na každý jiný zápas,“ tvrdil. Co si před bojem řekl s šéfem klubu Starkou, který si ho vyhlédl? „Že by byl dobrý bod,“ krčil rozpačitě rameny. Brzdil ale sám sebe v úvahách o kádru, který mnozí berou jako nejslabší v lize. Máme čtyři zápasy do zimy. Musíme se připravit. To je teď hlavní.“

O víkendu se nevedlo ani Vlašimi, s níž kráčel soutěží bez porážky, v sobotu nestačila na béčko Sparty. Trýznivé pocity zažíval hned dvakrát. „To utkání jsem viděl. Nevyšlo jim to.“

Reklama