Hlavní obsah

Kolář místo dresu sundal na oslavu gólu masku z obličeje

Radek MalinaPrávo

Neměl nastoupit. Alespoň podle tvrzení vedení západočeských fotbalistů. Přesto nakonec záložník Daniel Kolář v dresu Plzně do nedělního souboje s Brnem vyběhl v základní sestavě. jen tři týdny po otřesu mozku a zlomenině nosu, kterou utrpěl v ligovém utkání s Příbramí po souboji s Tarczalem. Na trávník musel vyběhnout se speciální maskou, která čtyřiadvacetiletému borci chránila zraněné místo. I tak přispěl vydatnou měrou k vítězství 4:1. „Ani jsem zápas pořádně neviděl,“ smál se po zápase Kolář.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský záložník Daniel Kolář s obličejovým krytem při utkání proti Brnu.

Článek

Kdy se rozhodlo, že nastoupíte do utkání proti Brnu?

V průběhu minulého víkendu mi náš klubový lékař nechal masku vyrobit. V úterý jsem ji měl poprvé na tréninku. Zkoušel jsem se zapojit do normálních cvičení. No a v neděli ráno se mě trenér Vrba při rozcvičení zeptal, jak se cítím a jestli jsem stoprocentně připravený. Neměl jsem problém, a tak mě trenér postavil.

A jak jste se cítil na trávníku se speciální maskou, která vám chránila obličej?

Bylo to hodně zajímavé. Člověk v podvědomí pořád má, že na tváři něco je. Občas mě maska trošku zatlačila. Ale jinak bylo všechno vážně v pohodě. Kryt mě nijak neomezoval, viděl jsem bez problémů.

Plzeňský záložník Daniel Kolář (vpředu) nastoupil proti Brnu s obličejovým krytem, úlevy od hráčů soupeře ale čekat nemohl.foto: fcviktoria.cz

Takže jste se v průběhu utkání o zraněný nos nebál? Nebyla žádná situace, kdy by vám zatrnulo?

Při nějakých větších kontaktech jsem pochopitelně ještě cítil bolest. Ale nešlo o nic hrozného, co by mě omezovalo.

Mohl jste do zápas nastoupit i bez ochranné masky?

Rozhodně ne. Bylo nezbytné si poraněné místo chránit. Nos ještě není v pořádku. Teď v průběhu týdne mě čeká kontrolní rentgen, a pak se ukáže, jestli budu muset masku nosit ještě v průběhu dalších tréninků a také při utkání v Mladé Boleslavi.

Sice jste nakonec zvítězili 4:1, ale neměl jste strach o výsledek, když Brno krátce před poločasem snížilo na rozdíl jediného gólu?

Já to neviděl... Ale vážně, myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Měli jsme hodně příležitostí už v průběhu prvního poločasu. Horší byla ta koncovka. Dostali jsme hloupý gól. Ale i po přestávce diváci viděli z naší strany hodně brejkových situací.

Okamžik krátce po střetu s příbramský Tarczalem. Daniel Kolář opustil hřiště s otřesem mozku a zlomeným nosem. foto: ČTK/Petr Eret

Skóre zápasu jste uzavřel vy osmým gólem sezóny. Jak se celá situace zrodila?

Dostal jsem míč z levé strany od Petra Jiráčka. Raději jsem si balón zpracoval, protože trošku skákal. Sice přibíhal brněnský obránce, ale pořád jsem měl ještě dost času. Nakonec snad balón někdo z hostujících hráčů ještě trošku tečoval. Ale do sítě zapadl, takže jsem byl šťastný.

Po gólu jste si masku sundal. Šlo o bezprostřední reakci nebo jste měl takovou oslavu připravenou?

Chtěl jsem, aby mě lidi poznali a věděli, kdo je střelcem branky... Někdo si sundavá dres, já obličejovou masku...

Díky dvěma zásahům v utkání s Brnem vás v pořadí kanonýru první ligy přesvědčil Jan Rezek. Jak vnímáte jeho produktivitu?

Moc mu góly přeji. Nejde přeci o mě, ale o mužstvo. Nemáme mezi sebou žádnou interní soutěž o nejlepšího střelce.

Reklama

Související témata: