Hlavní obsah

Budějovice - Ostrava 2:1Budějovice porazily Ostravu a posunuly se do horní části tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Mezlík 1 : 0
25. Řezník 1 : 1
66. Ondrášek 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v nedělním utkání 12. ligového kola Ostravu 2:1 a posunuli se na osmé místo do horní poloviny tabulky. Tři body zajistil Jihočechům v polovině druhé půle pátým gólem v ročníku jejich nejlepší střelec Ondrášek. Dynamo si připsalo třetí výhru v sezoně, když postupně porazilo nejlepší tři týmy uplynulého ročníku - mistrovskou Spartu, druhý Jablonec a třetí Ostravu. Baník se propadl na dvanáctou příčku.

Článek

Baník chtěl v souboji sousedů z dolní části tabulky, které dělilo před zápasem pouze skóre, potvrdit, že sedm bodů z předchozích tří kol nezískal náhodu a že už zažehnal výsledkovou krizi. Začal sebevědomě. V sedmé minutě proskákal odražený míč až k Zeherovi, ale ten v dobré pozici přestřelil domácí branku. Za pět minut potáhl stejný hráč míč po levé straně, přihrál před vápno na Frejlacha, který pálil těsně mimo.

O chvíli později však nečekaně udeřili domácí. Mezlík se nejprve v desáté minutě zastřeloval a po čtvrthodině hry už byl úspěšný. Z pravé strany prošel až kousek za šestnáctku, kde napřáhl a Baránek propustil skákavý pokus do sítě. Domácí záložník se radoval z jubilejního desátého ligového gólu.

Baník nesložil zbraně. V 19. minutě zkoušel z levé strany obstřelil Kučeru Marek, ale domácí brankář ještě stačil zasáhnout. O šest minut později už ovšem mohl jen bezmocně sledovat, jak Ostravě nešťastným obranným zákrokem daroval vyrovnání českobudějovický kapitán Horejš. Domácí stoper nedůrazně odvrátil Řezníkův přízemní centr, ostravský bek se dostal k míči znovu a s přehledem ho uklidil do odkryté branky.

Deset minut před pauzou mohli hosté dokonale otočit vývoj. Lukeš poslal chytrou kolmicí do úniku Zehera, který postupoval neohroženě sám na Kučeru, jenže v zakončení naprosto selhal. Oblouček přes domácího gólmana poslal mimo.

Po přestávce ještě Baník chvíli pokračoval v náporu. V 53. minutě podržel Jihočechy Kučera, který dokázal Zeherovu zblokovanou ránu padající pod břevno vyškrábnout na roh. Zeher se branky nedočkal ani po hodině hry, kdy ho tak překvapilo, že domácí gólman upustil lehký Lukešův centr, že vůbec nezakončil.

Pak na chvíli převzalo aktivitu Dynamo. Baránka nejprve protáhl agilní Mezlík. Hosté však nebrali varování vážně, zaspali v 66. minutě při rohovém kopu a na zadní tyči nikým nehlídaný Ondrášek propasíroval míč za čáru. Snaha o závěrečný tlak už Baníku k vyrovnání nepomohla.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 13. Mezlík, 66. Ondrášek - 25. Řezník. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Mezlík, Ondrášek, Stráský - Greguš, Lukeš, Frejlach, Neves. Diváci: 3154.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lengyel, Riegel - Mezlík, Černák, Rakovan (88. Žižka), Otepka, Pecka (70. Hudson) - Ondrášek (76. Stráský). Trenér: Šilhavý.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Marek - Lukeš, Greguš (85. Bolf), Frejlach - Koukal (74. Šenkeřík), Varadi, Zeher (88. Pilík). Trenér: Koubek.

Reklama