Hlavní obsah

Nešťastník Brabec doufá, že mátožné Spartě pomůže pohár s Lausanne

Ocitl se v roli nešťastného hrdiny prohraného zápasu. Proti Teplicím si Erich Brabec, stoper fotbalové Sparty, nejdříve srazil míč do vlastní branky a pak chyboval při druhém gólu. Po porážce 0:2 vzal odpovědnost na sebe a neschovával se za fráze. „Doufám, že nás lidé nezatratí a přijdou nás povzbudit ve čtvrtek v utkání s Lausanne. Snad se v důležitém duelu zvedneme,“ věří Brabec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Erich Brabec

Článek

Co řeknete k porážce s Teplicemi?

Z výsledku jsem ohromně zklamaný a samozřejmě je jasné, že jsem měl podíl na obou gólech. Ten první ale byl trochu smolný - střela soupeře mi vyšla zrovna do kroku a já špičkou změnil její směr, aniž bych chtěl.

Mahmutoviče jste pak neuhlídal při jeho druhém gólu, navrch jste dostal žlutou kartu. Byl to váš nejhorší zápas za Spartu?

Snad ne nejhorší, ale hodně nešťastný.

Další porážka už je vážnou ztrátou ve snaze o mistrovskou obhajobu...

Teplice hrály ze zabezpečené obrany a náš pomalý postupný přechod na ně neplatil. Do šancí jsme se vůbec nedostávali. Nepotvrdili jsme těžce vydřené body z Olomouce, po výhře venku jsme zaváhali i minule s Mladou Boleslaví.

A Plzeň vede ligu již o dvanáct bodů!

Plzeň má velký náskok, dělá dlouhou sérii a my nejsme slepí, abychom to nezaznamenali. Jenže abychom s tím něco udělali, musíme se dívat opravdu jen na sebe a snažit se vyhrávat. Na každého jednou přijde krize a my se musíme vrátit na vítěznou vlnu. Máme své problémy, musíme se s nimi popasovat. Tím největším je, že Plzeň na rozdíl od nás jen vyhrává a dává hodně gólů.

Porážkou s Teplicemi jste vlastně navázali na pohárové vyřazení v Sokolově. Neměli jste už trochu nůž na krku?

Sokolov jsme v hlavách neměli, liga je jiná soutěž. V domácím poháru jsme však nesplnili jeden z našich cílů, proto nás stihla oprávněná kritika. Zatímco v lize zbývá ještě osmnáct zápasů, v poháru už nejsme.

Dokážete domácí soutěže v hlavách oddělit od Evropské ligy, v níž ve čtvrtek hostíte Lausanne?

Jsou to naprosto odlišné soutěže, jiný způsob fotbalu, a proto věřím, že se nám znovu bude dařit. Taky samozřejmě věřím, že to podobně budou brát lidi a i přes sobotní zklamání jich přijde dost, abychom měli podporu v tak důležitém duelu. Naštěstí hrajeme už ve čtvrtek, snad rychle zapomeneme a zvládneme to.

Reklama

Související témata: