Hlavní obsah

Asi jsme kalich hořkosti ještě nevypili do dna, krčil rameny kouč Slavie

TEPLICE

Fotbalisté Slavie měli v nedělním zápase proti Ústí nad Labem na teplickém stadiónu početní výhodu po vyloučení Janů, poté dokonce vedli Kiselovým gólem z penalty, přesto si odvezli ze severu Čech jen bod za remízu 1:1. "Nebyli jsme schopni příznivý vývoj udržet, to je neomluvitelné. Nemůže se stát, abychom přišli o rýsující se tři body," hořekoval jediný střelec červenobílých Karol Kisel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Karol Kisel (vlevo na archivním snímku) dostal Slavii v ústí do vedení, jen o chvíli později ale bylo srovnáno.

Článek

„Takový zápas prostě musíme vyhrát. Je to pořád dokola, děláme zbytečné chyby,“ lamentoval Kisel, který včetně pohárového duelu s Ústím doma skóroval proti stejnému soupeři celkem třikrát během pěti dní. „To je hezké, ale hlavně jsem si představoval jiný výsledek v ligovém utkání,“ tvrdil slovenský záložník.

„Asi jsme si ten kalich hořkosti ještě nevypili do dna. Ale na druhou stranu je to zlepšení oproti předešlým porážkám 0:3 na Slovácku a 0:1 s Plzní. Máme aspoň bod,“ konstatoval slávistický trenér Michal Petrouš, pro něhož to byl druhý zápas v roli hlavního kouče červenobílých.

„Ale souhlasím s Kiselem, že jsme vzhledem k průběhu měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Všechno hrálo v náš prospěch - vyloučení domácího hráče, proměněná penalta a pokračující početní převaha. Před inkasovaným gólem jsme měli odkopnout míč do autu, ale spoléhali jsme, že rozhodčí pískne faul, což se nestalo. Soupeř se v oslabení semknul, zahustil střed hřiště a houževnatost si udržel až do konce,“ hodnotil Petrouš.

Ústecký trenér Svatopluk Habanec ocenil bojovnost svých svěřenců: „Zápas jsme dohráli srdíčkem a nadšením. Před výkopem jsme doufali, že by se nám mohlo proti Slavii něco povést, když se údajně nenachází v dobré situaci.“

Jubilující Janů vyloučen

Obránce Severočechů Tomáš Janů nastoupil k jubilejnímu 300. ligovému zápasu. Bohužel jej nedohrál kvůli červené kartě, kterou dostal nedlouho po začátku druhého poločasu. „První žlutou jsem uviděl za ruku, když jsem přeskakoval Milana Černého. Pak do mě narazil sprintující Hora, že jsem už nestačil ani uhnout. A divil jsem se, že je z toho moje vyloučení, vůbec první v ligové kariéře. Víc než půl hodiny jsem trnul a přál jsem si, aby kluci vybojovali aspoň remízu. Věřil jsem, že můžeme dát gól z brejku, což se nakonec brzy povedlo,“ líčil Janů.

Ústeckou penaltu zavinil stoper Michal Valenta: „Rozhodčímu nemám za zlé, že odpískal mojí ruku. Prostě se k tomu takhle postavil, nedalo se nic dělat. Nebylo snadné se za stavu 0:1 v deseti zvednout, ale dokázali jsme to.“

Vyrovnávací gól vstřelil Tomáš Krbeček, který se trefil za Ústí poprvé od letního příchodu z Plzně: „Hodně času jsem ale promarodil, takže toho mám málo odehráno. Na Slavii jsem byl o to víc nažhavený. V závěru jsme měli ještě jednu obrovskou šanci a mohli jsme i vyhrát.“

Reklama

Související témata: