Hlavní obsah

Kouč Liberce Petřík nabídl rezignaci, vedení ji však nepřijalo

LIBEREC

Trenérem fotbalistů Liberce zůstává Josef Petřík. Kouč Slovanu sice nabídl po ligové porážce s Bohemians 1905 1:3 rezignaci, klubové vedení ji však dnes odpoledne zamítlo a vyslovilo mu před pondělním duelem proti mistrovské Spartě Praha důvěru.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Liberce Josef Petřík

Článek

"Dostal jsem rozhodnutí správní rady, že rezignaci nepřijali a že mám dál důvěru. Mám tým co nejlépe připravit na zápas se Spartou, abychom vyhráli a dostali se do horní poloviny tabulky," řekl ČTK liberecký kouč.

Nabídnutou rezignací chtěl dát impulz týmu, kterému se zatím v této sezoně nedaří. Po dvanácti kolech figurují ambiciózní Severočeši až na jedenáctém místě a mají jen dvoubodový náskok na sestupové příčky. Prohráli poslední dva zápasy - před reprezentační pauzou v Teplicích a v pátek v Edenu s Bohemians 1905.

Pětapadesátiletý Petřík je s Libercem dlouhodobě úzce spjatý. Jako hlavní trenér působil ve Slovanu už v letech 1997 a 1998 a pak pod Ještědem dělal dlouho asistenta. Loni na podzim převzal tým po odvolaném Ladislavu Škorpilovi a skončil s ním v uplynulé sezoně na devátém místě.

Reklama

Související témata: