Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 0:2Olomouc ukončila domácí neporazitelnost Slovácka, vyhrála 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hořava 0 : 1
69. Hubník 0 : 2

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v dohrávce 12. kola první ligy v Uherském Hradišti domácí Slovácko 2:0 a posunuli se na druhé místo v tabulce. Díky gólům Hořavy a Hubníka mají stejně bodů jako třetí Sparta, oba týmy zaostávají za vedoucí Plzní o 12 bodů. Slovácko se navzdory územní převaze střelecky neprosadilo a poprvé v historii vzájemných zápasů na domácím trávníku s Olomoucí prohrálo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko v akrobatické pozici

Článek

Fotbalistům Sigmy vyšel dokonale vstup do zápasu, v němž soupeře zaskočili až nečekaně ofenzivní hrou. Slovácko se tlaku bránilo jen s vypětím sil. Už ve 4. minutě domácí obrana bez potrestaného Košúta poprvé chybovala. Po akci Hubníka s Petrem nechali zadáci zcela volného Hořavu, který z hranice trestného území přesnou ranou k tyči překonal brankáře Filipka.

I po inkasovaném gólu v domácích řadách skřípala souhra. Hanáci měli výraznou převahu a odrážely se k nim zpět nepřesné odkopy zadáků Slovácka. Do vyložené šance se už však Sigma nedostala.

Slovácko se probralo teprve v závěru poločasu. Středová řada dobře dirigovaná Volešákem zvýšila bojovnost, na hrotu se začali více prosazovat Ondřejka se Švancarou a několikrát vynikl hostující brankář Drobisz. V 35. minutě kryl olomoucký gólman ostrou Volešákovu střelu levačkou a tentýž hráč prověřil Drobisze další ranou. Ondřejkova hlavička mířila vedle a Švancarův pokus stačili zadáci hostů blokovat. Pod tlakem hrající Sigma se na rozdíl od úvodu zápasu nedostala k vážnějšímu protiútoku.

Herní převahu si Slovácko udrželo i po změně stran. Důraznější středová řada sice získávala v osobních soubojích častěji míč, z tlaku si ale proti pozorně bránícímu protivníkovi domácí hráči nevypracovali žádnou slibnější akci. Sigma přestála bez problémů úvodní čtvrthodinu druhého poločasu a trpělivě čekala na příležitost.

První přišla po rychlém brejku do otevřené obrany, Hořava ale neobelstil obránce. V 69. minutě Olomouc nečekaně udeřila podruhé. Petrův centr z pravé strany přizvedl hlavou obránce Mezlík tak nešťastně, že přistál přímo u volného Hubníka, který je bez přípravy poslal do sítě. Hubník dal svůj osmý gól v sezoně a v tabulce střelců je druhý za plzeňským Rezkem, který má o branku více.

I když mělo Slovácko i ve zbytku zápasu převahu, do koncovky se takřka nedostalo. Sigma pozornou hrou vítězství ubránila.

Slovácko - Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 2. Hořava, 69. Hubník. Rozhodčí: Paták - Filípek, Handlíř. ŽK: Ondřejka - Petr, Hubník. Diváci: 5138.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Reinberk, Mezlík, Kubáň (84. Szmek) - Fujerik (69. Nestorovski), Kordula, Volešák, J. Valenta (75. Hlúpik) - Ondřejka, Švancara. Trenér: Soukup.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Bajer - Petr (74. Machalický), Hubník (86. Ordoš), Šultes (53. Navrátil). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: