Hlavní obsah

V moravské bitvě vládla Olomouc, vrátila se na druhé místo

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Olomouce se po dvou porážkách v řadě vrátili na vítěznou vlnu. Triumf v moravské bitvě v Uherském Hradišti je vynesl zpět na druhou příčku Gambrinus ligy. „Tříbodový zisk nás strašně moc potěšil, vždyť jinak bychom už pomalu ztratili kontakt s čelem tabulky. Hodně nám k němu pomohl rychlý vedoucí gól,“ liboval si olomoucký kouč Zdeněk Psotka, jehož mužstvo dokázalo vyhrát na hřišti Slovácka poprvé v historii samostatné české ligy.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Pavel Dreksa z Olomouce (vlevo) a Lukáš Fujerík ze Slovácka

Článek

„Věřím, že nás vítězství nakopne a budeme už zase sbírat body pravidelně,“ přál si. Nepřemýšlí však o tom, zda jeho tým ještě pozlobí Plzeň, která se těší z luxusního náskoku. „To by na ni musela přijít velká krize. My se ovšem soustředíme hlavně sami na sebe,“ tvrdil Psotka.

Základ olomouckému úspěchu položil už ve třetí minutě povedenou trefou z osmnácti metrů záložník Tomáš Hořava. „Zůstal jsem na chvíli volný. Měl jsem dost prostoru, protože protihráči věnovali veškerou pozornost Kubovi Petrovi. Zvolil jsem technickou střelu, jak to mám nejraději. Míč zapadl k tyči,“ radoval se Hořava, který si výhry v Hradišti nesmírně považoval. „Uspět tady není vůbec snadné. Pro nás to byl navíc hrozně prestižní zápas na nádherném stadiónu a ve skvělé kulise,“ říkal nadšeně.

Sestava 12. kola podle Sport.cz
Grigar (Teplice) - Vidlička (Teplice), Lengyel (České Budějovice), Smejkal (Teplice) - Petržela (Plzeň), Vošahlík (Jablonec), Hořava (Olomouc), M. Černý (Slavia) - Rezek (Plzeň), Pekhart (Jablonec), Mahmutovič (Teplice)

Hanáci zlomili odpor Slovácka druhou brankou v době, kdy nápor domácích nabíral na obrátkách. „Ve střeleckých příležitostech nám bohužel chybělo víc klidu a rozvahy. V tom byl hlavní rozdíl mezi námi a Olomoucí. Přitom jsem kluky na Hořavovy střelecké schopnosti upozorňoval. Jinak byl zápas docela vyrovnaný, avšak my jsme prospali jeho úvod,“ zlobilo Miroslava Soukupa, trenéra celku z Uherského Hradiště.

Fotbalisté Slovácka premiérovou domácí porážku v sezóně těžko skousávali. „Jsem zklamaný. Štve mě, že jsme hned na začátku k Hořavovi špatně přistoupili. Za hrubku nás Olomoučtí potrestali, zatímco my jsme jejich chyb využít nedokázali. Soupeř byl mnohem efektivnější,“ posteskl si stoper Radek Mezlík, který měl tentokrát po boku ve středu obrany místo potrestaného Košúta mladého Reinberka. „V tom problém nebyl, už jsme spolu v přípravě odehráli dost utkání,“ nevymlouval se na Košútovu absenci.

Reklama

Související témata: