Hlavní obsah

Hašek vyzval Haškovce, ať se vzdá členství ve výkonném výboru

PRAHA

Předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek dnes vyzval Milana Haškovce k rezignaci na post ve výkonném výboru kvůli jeho kauze s podvodem. Haškovec zatím odstoupit odmítl a požádá o důvěru na jihočeském krajském svazu, jehož je předsedou. Pokud důvěru nedostane, odstoupí.

Foto: David Veis, ČTK

Člen výkonného výboru ČMFS Milan Haškovec (vpravo)

Článek

"Vyzval jsem ho k rezignaci, ale odmítl. Nejprve chce požádat o důvěru na krajském svazu," uvedl na dnešní tiskové konferenci po zasedání výkonného výboru Hašek. "Tím moje pravomoc končí. Členové výboru jsou totiž voleni valnou hromadou a ta je jako jediná může i odvolat. Může tak učinit v únoru na svém zasedání," dodal.

Haškovec dostal v září od krajského soudu v Českých Budějovicích pokutu 30.000 korun za podvody, které měl způsobit, když byl zaměstnancem pivovaru Budvar. Škody na cizím majetku se měl dopustit tím, že si nechával proplácet fingované paragony, a tím zpronevěřil téměř 13.000 korun. On sám to ale popírá.

Ivan Hašek.foto: Jan Tauber

Haškovec v současnosti působí mimo jiné jako předseda jihočeského krajského fotbalového svazu. I v této funkci se však potýká s podobnými problémy. Deník MF Dnes uvedl, že odvolací a revizní komise jihočeského fotbalového svazu podezírá Haškovce z toho, že si vypisoval cestovné na akce, na nichž nemohl být nebo na které nejel vlastním autem.

Nešlo o první nesrovnalosti. V minulosti například Haškovec vyúčtoval fotbalovému svazu německou dálniční známku, ačkoli tam žádné známky pro osobní auta neexistují.

Reklama