Hlavní obsah

Teplice - Hradec 2:1Teplice po spásném závěru otočily zápas s Hradcem a jsou druhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Pokorný 0 : 1
80. Zoubele 1 : 1
88. Mahmutovič 2 : 1

PRAHA

Senzace se nekonala. Fotbalisté Hradce Králové sahali v páteční předehrávce 13. kola první fotbalové ligy po třech bodech na hřišti ambiciózních Teplic, nakonec ale jednobrankové vedení neudrželi a odjeli ze severu Čech s prázdnou. Hosté vedli od 10. minuty po dalekonosné ráně Pokorného, tři body pro domácí zajistili v posledních deseti minutách Zoubele s Mahmutovičem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic oslavují vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

Tepličtí tak minimálně do neděle poskočili na druhou příčku tabulky. Na kontě mají 24 bodů, třetí Olomouc (hraje v neděli proti Bohemians 1905) a čtvrtá Sparta (v pondělí se představí v Liberci) ztrácejí dva body. Lídr z Plzně má na kontě 34 bodů.

Fotbalisté Teplic se po předehrávce 13. kola první ligy posunuli na druhé místo tabulky díky šťastné výhře 2:1 nad Hradcem Králové. Domácím dlouho hrozila blamáž, protože se proti nováčkovi vůbec nedokázali prosadit a sami rychle inkasovali. V 80. minutě však po chybě brankáře Hanuše vyrovnal Mareš a dvě minuty před vypršením řádné hrací doby dokonal obrat Mahmutovič.

Většina zápasu připomínala týden starý duel Teplic na Spartě, kde Severočeši vyhráli 2:0. Severočeši ovšem změnili roli a z pozorně bránícího a nepříjemně presujícího týmu se stali utrápeným favoritem. Hradec přijel s rozestavením 3-5-2, zahustil vlastní polovinu a nechal hrát domácí. Ti si ovšem počínali bídně. V ofenzivě nedokázali udržet míč a ani snaha o zapojení obránců nenesla žádný efekt; možná i proto, že oba ofenzivní krajní obránci Vidlička s Rosou měli distanc za žluté karty.

Dejá vu ze zápasu na Spartě umocnila devátá minuta. Hradecký Pilař vyhrál na pravé straně souboj s Hoškem a dostal míč na střed k Pokornému, který z 18 metrů zkusil střelu po zemi a vyšla mu precizně. Míč prolétl mimo dosah brankáře Grigara, ťukl do tyče a zapadl do sítě.

Hradec se pak zatáhl ještě hlouběji na svou polovinu a skoro úplně rezignoval na napadání a útočení, ale na zkoprnělé domácí to bohatě stačilo. Hra Teplic byla plná nepřesností, chyb a místo šancí přinášela leda rohy; jen za první poločas jich bylo devět. Hradec mohl vést 2:0, ale Kasálek po standardní situaci hlavičkoval do branky z ofsajdu.

Favorita neprobrala ani poločasová přestávka, ani dvojí střídání. Šance přišla až v 52. minutě. Ljevakovič poslal skoro stejnou střelu, jaká dostala Hradec do vedení, jenže tentokrát míč stejné místo na tyči orazítkoval jen zvenčí. Hradec byl z brejků nebezpečnější a v 68. minutě stál Dvořák sám před Grigarem, z téměř nulového úhlu ho ale neprostřelil.

Už se zdálo, že Teplice potvrdí, že s papírově slabšími týmy hrát moc neumějí, pak se ale situace náhle změnila. V 80. minutě odcentroval v těžké pozici Mareš, brankáři Hanušovi míč vypadl přímo k nohám Zoubeleho a bylo vyrovnáno. Teplice soupeře zatlačily a za osm minut se dočkaly i vítězného gólu. Pravý bek Siva prošel až do vápna a míč se přes Zoubeleho dostal až k Mahmutovičovi, jenž rozhodl o teplické výhře.

FK Teplice - FC Hradec Králové 2:1 (0:1)
Branky: 80. Zoubele, 88. Mahmutovič - 9. Pokorný. Rozhodčí: Adam - Košec, Teuber. Bez ŽK. Diváci: 2895.
Teplice: Grigar - Siva, Maula, Smejkal, Hošek (46. Stožický) - Kalivoda (46. Verbíř), Ljevakovič, Čajič (76. Zoubele), Mareš - Mahmutovič, Vondrášek. Trenér: Plíšek.
Hradec Králové: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Fischer - Poděbradský, Pokorný (78. Černý), Janoušek, Rezek - Pilař (86. Kocourek), Dvořák. Trenér: Kotal.
Gambrinus liga - 13. kolo
Pátek 22. října
Teplice - Hradec Králové 2:1on-line
Sobota 23. října
16:00 Příbram - Ústí nad Labemon-line
18:20 Mladá Boleslav - Plzeň (ČT4)on-line
Neděle 24. října
14:30 Brno - Slováckoon-line
17:00 Baník Ostrava - Jablonec (Sport2)on-line
17:00 Olomouc - Bohemians 1905on-line
18:00 Slavia Praha - Č. Budějoviceon-line
Pondělí 25. října
18:00 Liberec - Sparta Praha (ČT2)on-line

Reklama

Související témata: