Hlavní obsah

Konečně jsem se trefil, oddechl si teplický Zoubele po výhře nad Hradcem

TEPLICE

Dvěma góly v posledních deseti minutách fotbalisté Teplic otočili nepříznivý vývoj zápasu s Hradcem Králové a po vítězství 2:1 v předehrávce 13. kola se posunuli na průběžné druhé místo v prvoligové tabulce. K obratu zavelel střídající záložník Lukáš Zoubele, který po několika minutách na hřišti vyrovnal a poté přihrál na vítěznou branku Mahmutovičovi.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic oslavují vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

„Přesně takový gól, jaký jsem dal, jsem už potřeboval. V minulých zápasech jsem měl hodně šancí, ale střelecky jsem se trápil. Kluci si už ze mě dělali legraci, že se netrefím nikdy. Jsem rád, že mi to konečně vyšlo. Na tréninku střílím hodně gólů, ale v zápasech jsem měl smůlu. Teď jsem ji protrhl. Je to krásný pocit,“ oddechl si Zoubele.

„Deset dní jsem netrénoval a vůbec jsem nevěděl, jestli zasáhnu do zápasu. Proto si vážím i těch patnácti minut v závěru. Trenér mě posílal na trávník s tím, že se nemám bát hrát. Snad jsem ho nezklamal. Věřím, že tímto utkáním získám větší herní jistotu i sebevědomí,“ líčil teplický záložník, který až do 75. minuty sledoval střetnutí z lavičky náhradníků. „V prvním poločase to z naší strany nebyl dobrý výkon, byli jsme nějací ospalí. Postupně se ale výkon zlepšoval a znovu se ukázalo, že konce máme dobré. Bojovali jsme do poslední chvíle,“ pokračoval Zoubele.

A jak viděl gólovou situaci na 2:1? „Vzpomněl jsem si na svůj minulý zápas, kdy jsem dostal ideální přihrávku od Vondráška, ale pálil jsem z vyložené pozice do osmé řady v hledišti za brankou.  Tentokrát jsem střílel na zadní tyč a Mahmutovič míč dorážel. Šli jsme za vítězstvím, kterým jsme potvrdili tři body ze Sparty. Takže nakonec z toho byla paráda,“ usmíval se Zoubele.

A jaké má další fotbalové cíle? „Chtěl bych se dostat do základní sestavy,“ prozradil záložník.

Hanuš: Závěr jsme nezvládli

Smutný byl naopak hradecký gólman Jan Hanuš: „Rychlý vedoucí gól nám možná trošičku uškodil. Pak jsme se museli bránit spoustě teplických standardních situací. Dlouho jsme sice čelili teplickému tlaku, ale poslední minuty jsme nezvládli. Vyrovnávací gól byl zbytečný. Teplice po něm ještě stupňovaly převahu. Před zápasem jsem tušil, že nás může potrápit Mahmutovič, který nakonec také rozhodl. Nezbývá nám, než to hodit za hlavu.“

Jediný gól Hradce vstřelil Vladimír Pokorný: „Venca Pilař mi posunul míč do středu hřiště, připravil jsem si ho na střelu a balón se od tyče odrazil do sítě. Dlouho jsem si myslel, že nám moje branka zajistí aspoň bod. Bohužel byla k ničemu, když jsme prohráli. Je to škoda, neměli jsme k remíze daleko.“

Reklama

Související témata: