Hlavní obsah

Teplický Plíšek měl po čtvrté výhře v řadě rozporuplné pocity

Josef PešoutPrávo

Čtyři vítězství v řadě, celkem pět zápasů bez porážky. To už je bilance, která se musí výrazně promítnout do tabulky. A v případě fotbalistů Teplic to platí stoprocentně. Po předehrávce 13. kola I. ligy se už vyšvihli na průběžné druhé místo za suverénní Plzeň. I když na „povinnou“ výhru nad Hradcem Králové (2:1) se Severočeši hodně nadřeli.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic oslavují vítězství nad Hradcem Králové.

Článek

„Po utkání prožívám rozporuplné pocity. Na jedné straně převažuje radost, že jsme nepříznivý průběh dokázali otočit, ale výtky mám k výkonu v prvním poločase. Ten jsme takříkajíc prospali a odehráli způsobem, jakým jsme nechtěli,“ shrnul teplický trenér Jiří Plíšek.

„Chtěli jsme potvrdit tři body ze Sparty, protože jsme věděli, že jen vítězstvím zhodnotíme předešlý úspěšný výsledek. A to byl možná jeden z důvodů, který klukům svazoval nohy. Chyběly nám lehkost, pohyb a agresivita směrem do velkého vápna. Změnami ve druhém poločase jsme zkusili reagovat na nepříznivý vývoj se snahou po co možná maximální ofenzivě. K tomu byla potřeba dávka trpělivosti, která se nám vyplatila v posledních deseti minutách. Vydřené vítězství svědčí o morálních vlastnostech týmu, přičemž jsme měli i štěstí,“ rozebíral Plíšek. Chyběli mu vykartovaní krajní obránce Vidlička a Rosa. „To byl velký zásah do složení defenzivy mužstva,“ připomněl absenci obou opor.

Plíškovi vyšel tah se střídajícím Zoubelem. „Lukáš dlouho čekal na takový zápas. Má svůj potenciál, ale stále zůstával za očekáváním. Přitom na tréninku prokazuje kvalitu a potřeboval ji zužitkovat i v mistrovském zápase. Snad mu tohle vydařené střídání zvedne sebevědomí,“ říkal trenér na adresu ofenzivního záložníka.

Teplice jsou minimálně do neděle druhé, což těší i Plíška: „Je to příjemný pohled na tabulku, ale nesmíme se tím uspokojit. Od pondělí už začneme myslet na páteční zápas v Plzni, který by mohl být jedním ze šlágrů podzimu. Čeká nás tam velmi těžký protivník, což může být současně motivující.“

Kotal: Poctivá práce bez efektu

Královéhradecký trenér Václav Kotal si cenil úspěšného vstupu svého týmu do zápasu v Teplicích, ale litoval nepovedeného závěru: „Soupeře jsme překvapili rychlým vedoucím gólem, který určil celý vývoj zápasu. Teplice se pochopitelně snažily útočit, ale až do75. minuty jsme dobře bránili a nepouštěli je do šance. Ve finiši rozhodla zkušenost domácího Verbíře i dalších teplických hráčů. I po vyrovnání domácí vrhli všechno do útoku a v posledních dvou minutách jsme podlehli jejich tlaku. Zápas jsme poctivě odpracovali, ale bez bodového vyjádření.“

Reklama

Související témata: