Hlavní obsah

Příbram - Ústí 0:0Příbram ústeckou obranu nezdolala

PŘÍBRAM

Příbram doma opět ztratila body s potencionálním soupeřem v boji o záchranu. V sobotním utkání slabé úrovně si domácí vytvořili několik příležitostí, které ale nedokázali proměnit. Hosté přijeli vysloveně o defenzivní taktikou a odvezli si cenný bod.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Krátce po úvodním hvizdu měli domácí první šanci. Klesa se po rychlé akci ocitl ve výhodné pozici, ale obrana hostí jeho střelu zblokovala. Příbram byla dál aktivnější, ale nedokázala se dostat do ústecké obrany přesto, že rozhodně nepůsobila nejjistějším dojmem. Dopředu pak byli hosté dlouho bezzubí. Jejich pokusy o rychlý protiútok končily nepřesnými přihrávkami.

Ústí postupně zpřesnilo kombinaci a začalo výrazněji zlobit domácí obranu. Po půlhodině hry našel Jindráčkův centr v pokutovém území Doležala, který ale trefil jen nohy vyběhnuvšího Hrušky. Vzápětí mohlo udeřit na druhé straně. Na Klesův centr si naskočil Huňa, ale míč z jeho hlavy těsně minul levou tyč Bučkovy branky.

V závěru první půle si domácí znovu vynutili tlak, ale výsledkem byly jen Jurdíkovy nůžky, mířící do připravené Bučkovy náruče. První půle průměrného zápasu tak skončila k větší spokojenosti hostí bez branek.

Nejhezčí akce zápasu přišla deset minut po změně stran. Příbramský Huňa zatáhl míč po pravé straně, v šestnáctce našel Macka, který parádní volejem orazítkoval levou tyč, ale M. Štochl z dorážky v gólové pozici mířil jen do Bučkových rukavic. Domácí zrychlili pohyb, zvýšili agresivitu a snažili se držet obranu soupeře pod trvalým tlakem.

V rozhodujících momentech jim však chyběla přesnější finální přihrávka. V podstatě hrála o deseti, protože M. Štochl byl jedním slovem tragický. Z ojedinělé akce na druhé straně protáhl Hrušku Jindráček a po další zblokovala domácí obrana střelu Veverky. S blížícím se závěrem pokračovalo marné dobývání ústecké branky. Prostor mezi tyčemi ve vzduchu ovládal suverénně Buček. Když už se Videgla dostal do šance, pálil nad břevno. Na druhé straně zazdil tutovku Franc.

1. FK Příbram - FK Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Bílek - Ubias, Pospíšil. ŽK: Plašil - Jindráček. Diváci: 2000.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Macek (73. Videgla), M. Štochl - Huňa (84. Divíšek), Jurdík (73. Šlapák). Trenér: Nádvorník.
Ústí: Buček - Hyčka, Džuban, Valenta (46. Zachariáš), Polák - Vrtělka - Doležal (59. Veverka), Martykán, Jindráček - Krbeček, Kraut (80. Franc). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice