Hlavní obsah

Příbram se trápí v koncovce, Ústí myslelo na výhru

PŘÍBRAM

Průměrný zápas viděla hrstka diváků v sobotu v Příbrami, kam přijel nováček z Ústí nad Labem. Dva týmy, které spíš patří do skupiny, která bude hrát o záchranu, se nakonec rozešly smírně. Litovat mohou především domácí, kteří promarnili minimálně pět tutovek a pokračují ve své žalostné střelecké bilanci.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Příbrami Roman Nádvorník. Z domácí premiéry chtěl od svých svěřenců víc, než bod.

Článek

Příbramské střelecké prokletí pokračuje. Po dvanácti kolech má na kontě jen sedm branek, což je nejméně ze všech šestnácti týmů. „Naše hra nebyla špatná, dokázali jsme si kombinací vytvářet gólové šance, já jich viděl sedm možná osm. V zakončení nám ale chybí potřebný klid,“ přiznal trenér Příbrami Roman Nádvorník, který si u Litavky odbyl domácí premiéru.

„Neproměněných šancí je škoda, ale jako pozitivum v tuto chvíli vidím alespoň to, že si je vytvoříme. Mužstvo prostě prochází obdobím, kdy se mu střelecky nedaří, ale to může zlomit jedna střela, která náhodou uhne jinam. Třeba Huňa je výborný střelec, který dává deset branek za sezónu, teď se nemůže trefit. Jde jen o to, aby tuhle smůlu zlomil,“ dodal.

Nádvorník zatím neměl čas změnit výrazněji hru Příbrami. „Jsem tu deset dní, takže jsme si stačili jen říct, co bych od mužstva chtěl. Projevuje se to pouze tím, že útočíme ve více lidech. Po zbytek podzimu musíme vylepšit naše střelecké konto a uhrát co nejvíc bodů pro klidný podzim. V zimní přestávce pak zapracujeme na tom, co bych chtěl ve hře mužstva změnit,“ pravil s tím, že ve Vlašimi, která hraje hodně ofenzivně, byl v jiné situaci. „Ta,m jsem pracoval s mužstvem dva roky,“ zdůraznil.

Příbramský obránce nebo podle potřeby záložník Lukáš Pleško při odchodu ze hřiště kroutil hlavou... „Už je to strašné, jaký jsme smloničky. V první půli máme tři šance a balón za čáru nedotlačíme. Ve druhý máme další a zase nic... Já už si to neumím nijak vysvětlit. Jediný co vím, že to je hodně špatně a může nás to mrzet. Nezbývá, než to polknout, jako porážku v Jablonci, a jet dál. Příští týden tu máme Slavii, tak snad nám tam něco spadne,“ přál si.

„Remíza s Ústím nás mrzí o to víc, že jsme neporazili tým, který je naším potenciálním soupeřem v boji o záchranu. To bysme měli porazit, abychom na tom byli líp. Bohužel jsme nedali branku, takže můžeme jen zpytovat svědomí,“ přiznal Pleško.

Na výhru se hraje jinak

Ústecký kouč Svatopluk Habanec byl spokojenější: „Získali jsme venku bod a Příbram dva ztratila. My jsme sem ale přijeli s cílem vyhrát. Jenže k tomu bychom museli hrát úplně jinak. Domácí si vytvořili několik šancí, zatímco my jsme se pokoušeli ohrozit branku jen ze střední vzdálenosti. V první půli to bylo z naší strany špatné, ve druhé jsme se o nějaké procento zlepšili, ale na víc než bod to nestačilo.“

Hodně nespokojený odcházel do kabiny kapitán ústeckých fotbalistů Pavel Džuban... „Popravdě řečeno, s bodem spokojení nejsme. Chtěli jsme tu vyhrát. Bohužel se nám to nepovedlo. Byli jsme málo nebezpeční. Domácí nás hodně zatlačili. Až v závěru zápasu jsme je zmáčkli, ale gól z toho nebyl. Chtěli jsme tu vyhrát i proto, abychom se odpíchli ode dna tabulky. Bohužel ke spokojenosti je daleko. Podzim je z naší strany zatím hodně rozpačitý. Bodů je méně, než jsme čekali a chtěli,“ přiznal ústecký stoper.

Nádvorník Habance ještě neporazil

Oba trenéři se utkávali v minulé sezóně ve druhé lize, kde bojovali o postup. V sobotu proti sobě hráli po několika měsících znovu. „Ve druhé lize jsem Romana přeskočil, ale on by mě třeba na jaře následoval. Takhle jsme se potkali dřív,“ usmíval se ústecký Svatopluk Habanec.

„Já jsem Sváťu ještě neporazil. Dneska jsem moc chtěl, ale musím si počkat na jaro,“ dodal příbramský Roman Nádvorník. „To bych nerad, ale je otázka, jestli u toho ještě oba budeme,“ kontroval Habanec.

Reklama

Související témata: