Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 4:3Plzeň poprvé v sezoně padla, z Boleslavi si veze porážku 3:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Chramosta 1 : 0
32. Rolko 2 : 0
38. Petržela 2 : 1
59. Táborský (penalta) 3 : 1
61. Rada 3 : 2
70. Dimitrovski 4 : 2
86. Rajtoral 4 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Plzeňští fotbalisté poprvé v sezoně prohráli. Lídr ligy v 13. kole propadl na půdě Mladé Boleslavi a po prohře 3:4 přišel o svou sérii 18 zápasů bez porážky a jedenácti výher v řadě. Plzeň zároveň inkasovala nejvíc branek od března, kdy prohrála 0:4 právě v Mladé Boleslavi. Olomouc se Spartou se tak v případě výher mohou dotáhnout na devět bodů.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Mladoboleslavský Vladimir Dimitrovski (vlevo) uniká plzeňskému Davidu Bystroňovi.

Článek

Utkání předcházel slavnostní akt. Do síně slávy mladoboleslavského klubu byl jmenován bývalý útočník domácích Luboš Pecka, který nyní obléká dres Českých Budějovic. Naopak na straně Plzně se smutnilo kvůli nedávnému tragickému úmrtí skalního fanouška Petra Žitníka. Jeho památku plzeňský kotel uctil transparentem "Žito, nezapomeneme". Navíc se všichni fanoušci oblékli do smuteční černé.

Nálada na straně Plzeňských se ještě zhoršila ve 20. minutě. Plzeňský odchovanec Procházka poslal do brejku Chramostu, ten si na levé straně pohrál s Navrátilem a křížnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. Přitom právě Chramosta do utkání kvůli bolestivě nakopnutému palci málem ani nenastoupil.

Zaskočená Plzeň zcela vypadla z rytmu a nepřipomínala suveréna ligy. Navíc za dalších třináct minut se po závaru před brankou prosadil zblízka stoper Rolko a v tu chvíli byl konec plzeňské neporazitelnosti velmi blízko.

Jenže to hosté nechtěli připustit. Záhy po levé straně unikl Kolář, našel reprezentanta Petrželu, který se kličkou zbavil obránce a snížil. Navíc ještě do poločasu ve vyložené šanci přestřelil Kolář.

Viktoria udělala moc chyb

Po změně stran se Plzeň hnala za vyrovnáním, sama však inkasovala. Po hodině hry fauloval Bystroň ve vápně Procházku a Táborský z nařízené penalty vrátil Boleslavi dvoubrankový náskok. Znovu však jen na chvíli. Už o dvě minuty později si totiž na Horváthův centr z přímého kopu naskočil Rada a hlavou opět snížil.

Černý den Plzně však pokračoval. V 69. minutě po Táborského rohu vstřelil čtvrtý gól domácích hlavou další stoper Dimitrovski a fanoušci začali nadšeně skandovat: "Dejte jim bůra".

Hosté se však znovu oklepali a mohli dokonce srovnat, ovšem Navrátila skvěle vychytal brankář Miller a střídající Ďuriš trefil břevno. Z tlaku Plzeň vytěžila jen snížení po Rajtoralově dorážce a v lize tak už není ani jeden neporažený tým.

Oba trenéři se shodli, že zápas byl hodně atraktivní pro diváky. Především však trenér poražené Plzně Pavel Vrba litoval mnoha individuálních chyb v obraně, které se podepsaly pod první prohru v sezoně. "Kdybych byl divák, tak bych si takový fotbal užíval. Jako trenér Plzně jsem však nemohl. Musím pochválit tým za hru dopředu, kde se ukázala naše síla, ale naopak vynadat za obrannou hru, kde jsme vyhořeli. Bylo tam hrozně moc chyb. Dát tři góly venku a prohrát je špatná vizitka pro defenzivu," hodnotil Vrba.

Reklama

Související témata: