Hlavní obsah

Oslava? Dvě piva a domů, sliboval se smíchem Miller, gólman Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Stavidla boleslavské radosti se otevřela, Plzeň poprvé v téhle sezóně odcházela poražena. Po neskutečné přestřelce. Na světelné tabuli nakonec svítilo těžko uvěřitelných 4:3! Třinácté utkání Západočechů v tomto ročníku ligy znamenalo jejich premiérovou porážku, přesto dál suverénně vedou. „Jako první jsme to dokázali,“ oddechl si kouč Karel Stanner. Nedělní volno mohou vychutnávat jeho svěřenci. „Půjdem na dvě piva a domů,“ smál se brankář Miroslav Miller po nelítostné přestřelce, v níž Boleslav pálila přesněji.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Boleslavský hráč Ivo Táborský proměnuje nařízený pokutový kop.

Článek

„Pustit tenhle zápas? To bysme byli hloupí,“ poznamenl autor jedné z boleslavských tref Ivo Táborský k oboustranně divoké palbě. Zvyšoval na 3:1 z penalty, ale Plzeň znovu korigovala na rozdíl jediné branky.

A když Boleslav opět poodskočila, Západočeši reagovali stereotypně: dalším gólem. Do konce to byl nervydrásající boj. „Věřili jsme ale, že vyhrajeme,“ tvrdil Táborský po zřejmě nejatraktivnější bitvě celého ligového ročníku. „S Plzní se nedá hrát ošklivý fotbal, je to jiné než s Hradcem nebo Bohemkou,“ pravil Táborský.

„Jako divák bych byl spokojen,jako trenér Plzně, musím říci, že jsme opět ukázali ofenzivní sílu, ale vyhořeli jsme směrem dozadu,“ posteskl si kouč hostů Pavel Vrba. Zažíval to, co dosud v tomto ročníku soutěže nepoznal. I za hlavu se dlouhé sekundy držel při utkání.

Mladoboleslavský Vladimir Dimitrovski (vlevo) uniká plzeňskému Davidu Bystroňovi. foto: ČTK/Břetislav Fiala

Horváth: Jednou to přijít muselo

„V obraně jsem chybovali moc,“ uznal i Pavel Horváth, opět strůjce parádních přihrávek. Ale tentokrát to na body nestačilo. „Přitom tři góly venku, to je na výhru,“ podivoval se. „Jednou se to ale pravděpodobně muselo stát, nic se neděje, jedeme dál,“ pokračoval Horváth. Se spoluhráči i s fandy černou páskou uctili památku nedávno zemřelého fanouška Petra Žitníka. „Poslední dárek od nás nedostal, ale to je život,“ posteskl si Horváth.

Ač střežen nejen středními záložníky Boleslavi velmi pozorně, byl u gólů. „Ze standardních situací zařídil hodně, to se bránit nedá, ale jinak jsme ho hlídali myslím úspěšně,“ podotkl kouč Stanner.

Pro brankáře nic příjemného, když obrany nefungují

Na druhé straně i obr z jeho obranné linie Adrian Rolko dal gól, což bývá signál, že Boleslav bude vítězná. Opět se to potvrdilo. „Tak to mu ani neříkejte, nebo s ním nevydržíme,“ smál se Táborský po ofenzivní partii, nad níž nejásali brankáři. „Obrany nefungovaly,“ konstatoval strážce domácí brány Miller. „Pro brankáře to není nic příjemného, ale dokázali jsme to,“ říkal spokojeně.

Vychutnával si to, co dosud nikdo v tomto ročníku ligy nedokázal. I on se podílel na udolání lídra. „Teď se o nás týden může psát, že jsme jejich sérii ukončili,“ usmíval se.

Gólman Mladé Boleslavi Miroslav Miller.foto: Právo/Lukáš Táborský Jen Chramostovo zatím blíže nespecifikované zranění kolene kalilo domácí radost. „Nemůže s tím chodit, do středečního poháru se Sokolovem asi fit nebude,“ odhadoval Stanner.

Co udělá první porážka s Plzní?

„Věřím, že nás to nabudí, teď nás čekají Teplice, potřebujeme vyhrát,“ přemítal Vrba, který před utkáním naznačoval, že právě souboje v Boleslavi a se Severočechy hodně napoví v boji o titul. Ba možná i rozhodnou.

„Anebo se prdlajs stane, těch kol je ještě moc,“ usoudil Horváth, ač plzeňský únik může začít brát za své. Postaví to na nohy třeba Spartu? „Na náskok nekoukám. To teď nemá smysl,“ reagoval Horváth.

Reklama

Související témata: