Hlavní obsah

Olomouc zkrátila náskok Plzně, Slavia rázně odmítla Černého Petra

PRAHA

Po sobotní prohře Plzně v Mladé Boleslavi přinesla fotbalová Gambrinus liga další šok. Brno totiž hodně nahlas opustilo poslední příčku tabulky. Rozdrtilo bojácné Slovácko potupným skóre 7:0! Aktuálně poslední v tabulce byla chvíli Slavia, která už osm zápasů nevyhrála, ale ta nakonec nepříznivou sérii přerušila právě proti Českým Budějovicím. Jablonec získal tři body v Ostravě, Olomouc doma porazila Bohemians 1905, čímž stáhla náskok Plzně na devět bodů. Všechny duely 13. kola jsme na Sport.cz přiblížili v on-line reportážích.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Milan Černý se raduje z gólu.

Článek

Olomouc v týdnu řešila spíše nefotbalové starosti ohledně obvinění brankáře Drobisze v souvislosti s loňským údajně zkorumpovaným utkáním proti Bohemians Praha. Hanáci zmírnili nervozitu uvnitř klubu alespoň prodloužením trenérského kontraktu Zdeňka Psotky, jenž shodou okolností musí připravit hráče na druhý tým s klokanem ve znaku, Bohemians 1905. A připravil je k vítězství 3:1.

Na domácím trávníku se představila trápící se Slavia, která se po sérii osmi utkání bez výhry aktuálně propadla na poslední místo, ale sešívaní Černého Petra rázně odmítli. Čtyřmi góly vyprovodili České Budějovice, které tak se Slavií už devět zápasů nevyhráli, z toho osmkrát odešli s prázdnou.

V těžké situaci bylo poslední Brno, ale věřilo si, vždyť v tradičním jihomoravském derby se Slováckem už osm let neprohrálo. Stalo se, po první půli byli jejich soupeři na ručník a celkově si odvážejí v ranci sedm gólů! Brnu pomohly dvě penalty a vyloučení, už ve 29. minutě rozhodčí poslal do kabiny gólmana Filipka, který zlikvidoval samostatný nájezd Kalabišky jen faulem. Brňané tak opustili poslední příčku tabulky a věří, že přicházejí konečně lepší časy...

Z nižších pater se zatím nevydrápe nahoru Ostrava, Jablonec se totiž už znovu začal nadechovat. Ačkoli Severočeši v předchozích třinácti zápasech v Ostravě ani jednou nevyhráli a v posledních čtyřech duelech tam inkasovali pokaždé nejméně tři góly, poslední zápas vše změnil. Vezou si domu cennou výhru 3:1.

Gambrinus liga - 13. kolo
Pátek 22. října
Teplice - Hradec Králové 2:1on-line
Sobota 23. října
Příbram - Ústí nad Labem 0:0on-line
Mladá Boleslav - Plzeň 4:3on-line
Neděle 24. října
Brno - Slovácko 7:0on-line
Branky: 10. Michálek (z penalty), 27. Rýdel, 32. Michálek (opět z penalty), 34. Kalabiška, 56. Střeštík, 60. Polách, 83. Šamánek
Ostrava - Jablonec 1:3on-line
Branky: 17. Neves (z penalty) - 35. Pekhart, 42. Loučka, 80. Piták
Olomouc - Bohemians 1905 3:1on-line
Branky:  42. Navrátil, 47. Petr, 49. Hubník - 69. Škoda
Slavia Praha - Č. Budějovice 4:0on-line
Branky:  2. Kisel, 50. Hora, 63. Čelůstka, 78. Černý
Pondělí 25. října
18:00 Liberec - Sparta Praha (ČT2)on-line

Reklama