Hlavní obsah

Mladá Boleslav doplatila na výhru nad Plzní zraněním Chramosty

Sobotní ligová výhra fotbalistů Mladé Boleslavi nad do té doby neporaženou Plzní si vyžádala daň. Autor prvního gólu domácích Jan Chramosta si totiž v průběhu zápasu poranil postranní vaz v koleně a bude týmu delší čas chybět. "První odhady mluví o natažení vazu, hrozí však, že to bude i natržené. Více budeme vědět po detailní prohlídce a magnetické rezonanci. Ta měla být dnes, nakonec ale proběhne až ve středu," uvedl mluvčí klubu Jiří Koros ke stavu Chramosty, který přitom k utkání málem nenastoupil kvůli bolestivě nakopnutému palci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Chramosta se nyní delší čas takto radovat nebude...

Článek

Dvacetiletý útočník se zranil po souboji s plzeňským obráncem Davidem Bystroněm, který mu šlápl na kotník a zároveň mu tím pohmoždil koleno. Chramosta poté nemohl na nohu ani došlápnout.

Chramostova absence by mohla být pro Mladou Boleslav citelná i proto, že měl v poslední době velmi dobrou formu. S třemi góly je nejlepším střelcem týmu spolu s Rolkem a Táborským. Další dva góly dal ve třech startech za reprezentaci do 21 let, které pomohl na červnové mistrovství Evropy.

Přesto ztráta tohoto útočníka není pro trenéra Karla Stannera tak bolestným oslabením, jelikož na tento post má velkou konkurenci v Marku Kuličovi, Jakubu Řezníčkovi, Gočem Toleském a uzdravujícím se Janu Kyselovi.

Navíc se po delší době k týmu znovu připojil Kerem Bulut, který v posledních týdnech reprezentoval Austrálii na mistrovství Asie do 19 let, kde pomohl sedmi góly v šesti zápasech k postupu na mistrovství světa dvacetiletých.

Reklama