Hlavní obsah

Jednou to přijít muselo, stydět se nemusíme, nedělá Horváth z prohry tragédii

Osmnáct zápasů v řadě v lize neprohráli, v posledních jedenácti duelech navíc sbírali jen tříbodová vítězství. Zastavit rozjeté fotbalisty Plzně se podařilo až v sobotu hráčům Mladé Boleslavi, kteří po divokém průběhu porazili jasného ligového lídra 4:3. "Nabídli jsme domácím moc šancí. Bohužel využili ještě o jednu víc než my," hodnotil atraktivní duel kapitán Plzně Pavel Horváth.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně poprvé v letošní sezóně prohráli. Jejich sérii zastavila Mladá Boleslav.

Článek

I proti Mladé Boleslavi jste se snažil rozdávat přihrávky, střílet, táhl jste neúnavně váš tým, Plzeň ale narazila. Se soupeřem s nímž se vám opakovaně nedaří. Co jako kapitán říkáte na první prohru v téhle ligové sezóně?

Jednou to přijít muselo. Nemyslím, že by to tu bylo zakleté, ale hlavně jsme špatně bránili. dali jsme venku tři góly. S tím se přece vyhrává. Nabídli jsme domácím moc šancí. A bohužel využili ještě o jednu víc než my.

Nepostavili jste tak trochu na nohy tímhle výsledkem Spartu či další pronásledovatele?

Na to nekoukám. Odehráli jsme celkem dobrý zápas, nemáme se za co stydět. Musíme se soustředit na další zápas - s Teplicemi.

Trenér Vrba se nechal slyšet, že právě tahle utkání můžou být klíčová z hlediska boje o titul...

Nebo se taky třeba stane prdlajs, vždyť je ještě sedmnáct zápasů do konce. To se stane, že se prohraje. Někdy přijdou chyby, o tom fotbal je. Odešli jsme se vztyčenou hlavou, stydět se nemusíme.

Ale přece jen: pro tým je to teď neznámá situace. Co to s ním může udělat?

Každý ví, že to prostě jednou pravděpodobně přijít muselo. Musíme se zamyslet, proč jsme čtyřikrát inkasovali. A náskok nesleduju, do konce je moc kol.

Ale dá se na to nemyslet...

Já o tom moc nečtu. Jde to kolem mě. Soustředím se na sebe.

Černými páskami jste uctili památku zesnulého fanouška Petra Žitníka, i vaši příznivci na něj pamatovali transparentem. Jak to doléhá na tým?

Není to nic příjemného. Několikrát skandovali i jeho jméno, my jsme mu bohužel nedali ten poslední dárek na rozloučenou v podobě výhry. To je bohužel život.

Reklama

Související témata: