Hlavní obsah

Brno - Slovácko 7:0Brno se odpoutalo od ligového dna sedmibrankovou kanonádou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Michálek (penalta) 1 : 0
28. Rýdel 2 : 0
32. Michálek (penalta) 3 : 0
34. Kalabiška 4 : 0
56. Střeštík 5 : 0
65. Polách 6 : 0
83. Šamánek 7 : 0

BRNO

Fotbalisté Brna po třech prohrách v řadě zabrali. Rozstříleli Slovácko 7:0 a odlepili se z posledního místa tabulky Gambrinus ligy. Pouze o jediný gól zaostali za dosud historicky rekordní výhrou Zbrojovky nad Trenčínem v roce 1975, tým z Uherského Hradiště naopak utrpěl největší debakl za dobu svého působení v nejvyšší soutěži.

Článek

„Takové vítězství jsme moc potřebovali, mělo by nám notně pozvednout sebevědomí. Do čeho jsme kopli, to nám tentokrát spadlo do branky,“ pochvaloval si šťastný brněnský středopolař Tomáš Michálek, který k vysoké výhře přispěl dvěma proměněnými penaltami. „Věřil jsem si na ně. Kopu je pořád stejně, v obou případech se mi povedlo poslat balón k tyči. Tak, jak jsem chtěl,“ liboval si.

Zejména první pokutový kop hned v 10. minutě však vyvolal velké diskuse. Sudí Jílek ho nařídil po střetu hostujícího beka Kuncla se Střeštíkem. „Ať si Marek sáhne do svědomí a řekne, zda uklouzl, anebo jsem se ho dotkl. Sám to dobře ví,“ vyzval Martin Kuncl svého někdejšího spoluhráče z Brna. „Zasekl jsem si míč a Martin mě kopl. Kontakt tam byl, jasná desítka,“ kontroval ovšem Marek Střeštík, který přiznal, že si pak spolu během střetnutí inkriminovaný moment ještě několikrát poměrně ostrými slovy vyříkávali.

Totální kolaps, hodnotil trenér Soukup

Když po půlhodině Zbrojovka zvýšila z další penalty na 3:0 a brankář Slovácka Filipko před ní viděl za faul na pronikajícího Kalabišku červenou kartu, změnil se zápas v brněnskou exhibici. „Minulé utkání venku jsme taky na Baníku dohrávali v deseti, avšak tam jsme opouštěli hřiště navzdory porážce se ctí. V Brně to bylo totální selhání a obrovský kolaps. Kluci odvedli naprosto neprofesionální výkon, úplně zápas zabalili. Ještě jsem nikdy nic horšího na lavičce nezažil. Byla to obrovská ostuda, která nesmí zůstat bez odezvy,“ ulevoval si trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Kouč Brna Karel Večeřa měl sice po zápase pochopitelně mnohem lepší náladu, avšak střelecké zmrtvýchvstání svého mužstva nepřeceňoval. „Utkání se nám stoprocentně povedlo a bude snad pro nás velkým povzbuzením. Konečně jsme se vyvarovali tradičních chyb před naším gólmanem. Bodů ale máme pořád strašně málo, musíme makat naplno dál,“ měl jasno.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 7:0 (4:0)
Branky: 10. a 32. Michálek (obě z pen.), 28. Rýdel, 34. Kalabiška, 56. Střeštík, 65. Polách, 83. Šamánek. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Santarius. ŽK: Husár, Střeštík, Kalabiška - Kuncl, Mezlík, J. Valenta, Ondřejka. ČK: 31. Filipko (Slovácko). Diváci: 2245.
Brno: Lejsal - Hamouz, Trousil, Hudec, Husár - Michálek, Dostálek (60. Simerský), Polách (74. Šamánek), Rýdel, Střeštík (62. Hodek) - Kalabiška. Trenér: Večeřa.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút (70. V. Valenta), Kubáň - Hlúpik, J. Valenta (32. Fryšták), Volešák, Reinberk - Švancara, Ondřejka (61. Fujerik). Trenér: Soukup.

Reklama