Hlavní obsah

Slavia - Budějovice 4:0Slavia byla poslední jen pár hodin, po osmi zápasech konečně vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kisel 1 : 0
50. Hora 2 : 0
64. Čelůstka 3 : 0
78. Černý 4 : 0

Na pár hodin klesli na poslední místo ligové tabulky, potom však dokázali ukončit sérii osmi ligových zápasů bez vítězství. Fotbalisté Slavie doma rozdrtili České Budějovice 4:0 a ve vyrovnané soutěži se rázem vyšvyhli až na devátou příčku. Úvodní gól znovu vstřelil podzimní kanonýr Kisel, který byl i v dalších momentech utkání klíčovým mužem Slavie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Faulovaný slávista Hora v utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Zápas byl zkouškou odolnosti červenobílých. Po odpolední kanonádě Brna totiž Slavia nastupovala k utkání s Jihočechy jako aktuálně poslední tým ligové tabulky... Sotva utkání začalo, už si domácí museli znovu blahořečit, jak je důležité míti svého Kisela. Podzimní kanonýr se totiž hned ve 3. minutě opřel do míče a vydařenou střelou k tyči zaznamenal svůj již šestý ligový gól v barvách Slavie. O chvíli později ho chtěl napodobit Belaid, jehož střelu zdálky stačil Kučera vyrazit na roh.

Vzhledem k tomu, že v minulých zápasech jednogólový náskok červenobílým nikdy nestačil, nemohli být úplně klidní ani teď. Tím spíše, když Ondrášek nebezpečně hlavičkoval a brankář Zlámal se na jeho střelu jen díval. Jinak však budějovický soupeř nebyl příliš nebezpečný. Domácí vývoj zápasu kontrolovali a ve 36. minutě se pohotovou střelou z voleje blýskl Janda, gólman Kučera měl s jeho pokusem plno práce.

Také nástup do druhého poločasu se domácím vydařil. Konečně se jim povedlo to, o co v minulých týdnech marně usilovali - přidali druhý gól, kterým si pojistili vedení a mohli vývoj kontrolovat. Znovu u toho samozřejmě byl Kisel. Jeho tvrdou střelu Kučera vyrazil ke zcela volnému Horovi, který se z deseti metrů nemýlil a připsal si svůj první ligový gól.

Budějovickým však bylo ještě hůř. Za faul na Kisela viděl druhou žlutou kartu Laštovka a hosté hráli od 60. minuty o deseti. Jejich pohromu pak brzy zvýraznil Čelůstka, který po přímém kopu Belaida přidal třetí trefu domácích. Ránu z milosti zasadil nebohým Jihočechům Milan Černý, který těsně před tím, než byl střídán, zblízka dorazil míč do prázdné branky.

Slavia Praha - České Budějovice 4:0 (1:0)
Branky: 3. Kisel, 51. Hora, 64. Čelůstka, 78. M. Černý. Rozhodčí: Damková - Jiřík, Moláček. ŽK: Dembélé, Hora - Laštovka, Žižka. ČK: 60. Laštovka. Diváci: 4056.
Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Trapp, Hubáček - M. Černý (79. Koreš), Dembélé (46. L. Jarolím), Bealid, Hora - Kisel, Vyhnal (62. Hloušek). Trenér Michal Petrouš.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Žižka - Mezlík, Rakovan (83. Šíma), Černák, Pecka (74. Stráský) - Otepka - Ondrášek (55. Hudson). Trenér Jaroslav Šilhavý.

Reklama