Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 3:1Hanáci rychlými góly po přestávce zlomili Bohemians a stáhli náskok Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Navrátil 1 : 0
47. Petr 2 : 0
49. Hubník 3 : 0
69. Škoda 3 : 1

OLOMOUC

Sigma se sice prakticky celý první poločas trápila, ale brankou do šatny se dostala na koně, hru pak ovládla a zaslouženě zvítězila, za což ji diváci připravili nadšené ovace. Úvodních deset minut byli aktivnější hosté, ale bez šance. Hanáci se rozjížděli pomalu a působili i nervózním dojmem. Postupně však přece jen získávali převahu. Vázla jim ovšem finální přihrávka a tak se do koncovky dlouho nedostávali.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Michal Vepřek z Olomouce (vpravo) a Igor Držík z Bohemians (na zemi).

Článek

Hráči Bohemians navíc jejich šance rozbíjeli už v zárodku za cenu tvrdých faulů, které sudí Královec trestal nedostatečně. Ke střele se dostal až ve 32. minutě Hubník, ale neměla potřebnou razanci a tak Sňozík si bez problémů poradil. Chvíli na to po rohu Bajera nebezpečně hlavičkoval Škerle, ale těsně minul.

Ve 36. minutě vybojoval míč u levé lajny Vepřek, prodloužil ho na Hubníka a ten orazítkoval břevno. Udeřit mohlo i na druhé straně. Z 35 metrů vypálil Štohanzl, Drobisz vyrazil jen před sebe na dobíhajícího Hartiga a před ním pak horko, těžko zachraňoval.

Ještě do poločasu se však radovala přece jen Sigma. Bajer poslal balón za obranu na do té doby nevýrazného Navrátila a ten ranou z první nedal Sňozíkovi šanci.

Hned po přestávce domácí zasadili soupeři další dvě rány. Nejprve Hubník našel přesným centrem na malém vápně volného Petra, který se hlavou nemýlil. O dvě minuty později letošní olomoucký kanonýr Hubník napřáhl z 25 metrů a vzápětí se mohl radovat ze své deváté trefy, kterou se v tabulce střelců dotáhl na do té doby vedoucího plzeňského Rezka.

Vršovičtí to však nezabalili, snažili se dál hrát aktivně a to se jim vyplatilo. Pomohl jim ale gólman Drobisz, když za svá záda pustil nepříliš vydařenou střelu Škody. Hanáci však zbytek zápasu v pohodě kontrolovali a drama nepřipustili.

Důraz soupeře nás bolel, přiznal trenér Psotka

„Měli jsme ze soupeře respekt a to se potvrdilo i na hřišti. Jsem za to ale rád, protože jsme zápas nepodcenili. Soupeř hrál výborně, byl aktivní, důrazný a nás to bolelo. V první půli jsme nebyli dostatečně trpěliví a v důsledku toho jsme chybovali v rozehrávce a jen těžko se dostávali ke střelbě. Zlepšení přišlo po přestávce, ale ani za stavu 3:0 nebylo pořád rozhodnuto, neboť hosté až do konce bojovali,“ tvrdil olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

„Do 35. minuty jsme hráli velmi dobře. Pak jsme začali produkovat drobné chyby a na jednu jsme doplatili. Přesto jsme věřili, že ještě s výsledkem můžeme něco udělat. Další dva góly nám však vzali vítr z plachet. Prohráli jsme ale ze ctí. Výkony některých hráčů mě potěšily, protože jsou příslibem do budoucna,“ mínil kouč Bohemians Pavel Hoftych.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 3:1 (1:0)
Branky: 42. Navrátil, 47. Petr, 49. Hubník - 69. Škoda. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Tacina. ŽK: Vepřek - Sňozík, D. Nešpor, Ibragimov. Diváci: 5620.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer (59. Ordoš), Navrátil, Rossi (68. Šultes), Hořava - Petr, Hubník (86. Kalas). Trenér: Pstoka.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Držík, Štohanzl, Trubila (66. Ibragimov) - Škoda, Hartig (53. M. Nešpor). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: