Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 1:3Ostrava po matném výkonu neudržela náskok a Jablonci podlehla 1:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Neves (penalta) 1 : 0
35. Pekhart 1 : 1
43. Loučka 1 : 2
81. Piták 1 : 3

Ostravští fotbalisté podtrhli podzimní prvoligové trápení porážkou 1:3 s Jabloncem. Přestože vedli díky Nevesově penaltě, po velkých chybách o vedení přišli. Za hosty se znovu střelecky prosadil Tomáš Pekhart, který si připsal už pátý gól v posledních třech vítězných zápasech Severočechů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fernando Neves (Baník) v souboji s Janem Vošáhlíkem z Jablonce (vlevo).

Článek

Ostrava měla rozpačitý úvod. Už ve druhé minutě vystavil Baránka velkému nebezpečí otálející stoper Neuwirth, kterému sebral míč Jablonský, jenže Lafata nakonec nevytěžil víc než roh. Jablonec udával rytmus v úvodní čtvrthodině, ale Baník ho zaskočil gólem z první vážnější akce.

Dvěma vynucenými fauly ho vybojoval Varadi: po jeho sražení na hranici pokutového území Zeherův přímý kop Špit vyrazil před sebe, dorážejícího Varadiho však zatáhl Kovařík a Neves proměnil penaltu dloubákem ve vedoucí gól. Seriál laciných obdržených branek Baníku však pokračoval i dnes.

Severočechy postavily na nohy dvě hrubky ostravské zálohy. V 35. minutě Jablonský odzbrojil Lukeše a jeho centr z levé strany poslal hlavou do sítě Pehkart. Ještě před pauzou hosté zápas otočili - o balon před šestnáctkou přišel Marek, jeho spoluhráč Loučka si vychutnal domácí beky a nakonec ještě parádním obstřelem vymetl levý horní růžek.

Baník pak opět upadl do křeče a nemohoucnosti. Soupeř mu nedal možnost k rychlým protiútokům a postupné dobývání území před Špitovou brankou mělo spíše sporadický charakter. Pečeť na jablonecký triumf mohl dát Pekhart, ale v 72. minutě skluzem z malého vápna přestřelil.

Domácí své naděje symbolicky pochovali sami. Gólman Baránek na výletu z šestnáctky neúspěšně obhazoval Pehkarta, kterého následně musel faulovat a nemohlo ho minout vyloučení. Přesilovku rychle využil Piták, jenž se parádně trefil ze střední vzdálenosti. Domácí fanoušci tak v závěru tleskali jen neukázněnému divákovi, který přeskočil plot a vběhnul na hřiště.

Reklama