Hlavní obsah

Ligového lídra z Plzně položily chyby, penalta i mladoboleslavský obr

Stavidla mladoboleslavské radosti se otevřela snad ještě více než předtím obrany obou týmů. Středočeši měli ve šlágru 13. kola nakonec navrch a na rozdíl od plzeňského lídra ligy jásali. Jejich defenzíva přece jen propustila méně. To bylo klíčové. Středočeši zvítězili 4:3.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Mladoboleslavský hráč Ivo Táborský proměnuje nařízený pokutový kop.

Článek

„Jako divák bych byl spokojen, jako trenér Plzně však musím říci, že jsme opět ukázali ofenzívní sílu, ale vyhořeli dozadu,“ posteskl si Pavel Vrba. A mohl vypočítávat momenty největšího zklamání. „Při prvním gólu měl Navrátil tlačit Chramostu do strany, nepovedlo se. Před druhým jsme špatně bránili standardní situaci a třetímu předcházela zbytečná penalta.“

Chramosta tak bez zábran pálil do sítě, prostor k tomu měl i Rolko, a když Bystroň drcnul do explzeňáka Procházky, nabídla se šance na pokutový kop Táborskému. „Útočící hráč byl otočen zády k bráně, zákrok byl zbytečný. Čtvrtý gól? Smůla, propadlo to přes pět hráčů střelci na nohu,“ posteskl si Vrba. Jeho tým třikrát korigoval na rozdíl branky, naposledy v 86. min. Rajtoral, když tlačil do sítě míč vyražený brankářem Millerem. Ale vyrovnání nepřišlo.

Exekutora nerozhodili

„Pustit tenhle zápas? To bychom byli hloupí, Věřili jsme, že vyhrajeme, je to krásné porazit lídra,“ poznamenal Ivo Táborský. Marně se ho snažili Plzeňští před penaltou rozhodit. „David Limberský na mě volal, ať to dám do šibenice, něco mi říkal i Pavel Horváth, asi nějaký fórek. Chtěli mě rozhodit, ale už mi není dvacet. A byl jsem pevně rozhodnutý, jak to kopnu,“ líčil Táborský po snad nejatraktivnější bitvě ligového ročníku. „S Plzní to ani nemůže být ošklivý fotbal, sedí nám, že chce hrát. Stejně jako my,“ usoudil po zápasu spokojený Táborský.

„Měli jsme možná i víc šancí, jenže čtyřikrát jsme inkasovali. Dvakrát ze standardních situací, z kterých obvykle nedostáváme,“ kroutil naproti tomu hlavou zadák Plzně David Limberský.

I neúspěšný souboj obrany s obrem Adrianem Rolkem pomohl k první prohře Západočechů. „Je snad o metr vyšší než já,“ posteskl si s nadsázkou Limberský. Dá-li nemluvný zarostlý a více než dvoumetrový kolos z mladoboleslavské obrany gól, bývá to signál, že středočeský celek bude bodovat. Opět se to potvrdilo. „Tak to mu ani neříkejte, nebo s ním nevydržíme,“ smál se Táborský.

Reklama

Související témata: