Hlavní obsah

Trenér Baníku Ostrava Koubek dostal vyhazov

OSTRAVA

Vedení ostravského Baníku se rozhodlo odvolat trenéra Miroslava Koubka z pozice hlavního kouče týmu. „Důvodem jsou neuspokojivé výsledky mužstva,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu manažer pro komunikaci a vnější vztahy a člen představenstva Igor Bruzl. Koubkův nástupce zatím určen nebyl.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Odvolaný trenér Baníku Ostrava Miroslav Koubek

Článek

Baník je v herní krizi od začátku letošního ročníku Gambrinus ligy, ale vedení klubu Koubkovi dlouho důvěřovalo. Koubek nabídl rezignaci už po prohře v 7. kole s Teplicemi, ale majitel klubu Tomáš Petera ji nepřijal. Týmu se však nedařilo i nadále. A to nejenom na prvoligové scéně. Z Ondrášovka Cupu vypadli fotbalisté Ostravy na trávníku třetiligového Slavičína.

Vedení se k odvolání rozhodlo po nedělní porážce 1:3 od Jablonce. Ostravský klub je po třinácti odehraných kolech na 14. příčce se ziskem dvanácti bodů. V minulém ročníku se přitom Koubkovi na lavičce Baníku dařilo. Ostravský celek obsadil třetí příčku se ztrátou dvou bodů na mistrovskou Spartu. „Trenéru Koubkovi patří zároveň velký dík za to, co pro klub udělal. Loňská sezóna byla výtečná,“ ocenil Bruzl.

Rozcházíme se jako přátelé, říká Koubek

„Byl to asi logický krok. Rezignaci jsem sám nenabídl, ale prostě jsme se na mém ukončení smlouvy dohodli po schůzce s vedením klubu,“ řekl v rozhovoru pro oficiální stránky klubu Koubek, jenž se snažil najít příčiny svého odvolání. „Je to na hlubší analýzu. Výsledkem je, že se mi po obměně týmu nepovedlo nastartovat tým znovu k lepším výsledkům,“ říkal devětapadesátiletý trenér.

Na ostravský celek bude vzpomínat v dobrém. „Baník zůstane ve mně hluboko. Rozcházíme se jako přátelé. Vztahy s hráči jsou absolutně čisté. Nechám si pro sebe, jaké bylo loučení v šatně. Bohužel tohle fotbalový život přináší. Jde prostě o logický krok, který by měl do kabiny vnést nový impuls, a já to plně respektuji,“ dodal Koubek.

O Koubkově nástupci zatím není rozhodnuto. „Chceme vše uzavřít do středečního rána. Sportovní vedení klubu má připraveno několik alternativ řešení, ale pokud není vše dotaženo, tak žádné jméno nebudeme komentovat,“ objasnil Bruzl.

Reklama

Související témata: