Hlavní obsah

Já vyhrál i v Čelákovicích, vtipkoval kouč Petrouš po svém prvním vítězství

Pavel DosadilSport.cz

Tři pokusy potřeboval na to, aby se ve funkci hlavního trenéra fotbalové Slavie dočkal svého prvního prvoligového vítězství. „Ale já už vyhrál i v Čelákovicích,“ vtipkoval Michal Petrouš a bylo i na něm znát, jak velkou je výhra 4:0 nad Českými Budějovicemi pro celý Eden úlevou. Vždyť sešívaní ukončili sérii osmi kol bez výhry. „Čekali jsme na to jako na smilování,“ přiznal Petrouš.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

Situace už byla kritická. Necelé dvě hodiny před svým zápasem s Jihočechy se fotbalisté Slavie po kanonádě Brna propadli až na samé dno ligové tabulky. Na hřbetu si navíc nesli úmornou sérii osmi zápasů bez výhry a krizi celého klubu. Není tedy divu, že hladká výhra 4:0 pro ně byla dlouho očekávaným balzámem.

„Mám obrovskou radost, hlavně za kluky. Ležela na nich deka a čekali na něco takového jako na smilování. Po výsledku s Budějovicemi by z nich měla definitivně spadnout,“ oddychl si trenér Michal Petrouš. Po porážce s Plzní a remíze s Ústím se na třetí pokus dočkal své první výhry poté, co se na místo prvního kouče posunul po odchodu Karla Jarolíma.

„Ale já přece vyhrál i v Čelákovicích,“ culil se Petrouš v narážce na své předchozí působiště u divizního týmu.

Slávista Milan Černý se raduje z gólu.foto: Právo/Milan Malíček

Pád na poslední místo mužstvo nakopl

V neděli se mu nepovedla jen jediná věc. Nedokázal před mužstvem „zatlouct“, že už je poslední. „Nechtěl jsem klukům o výsledku z Brna vůbec říkat, ale měl jsem při přípravě na utkání náznaky, že už ho znají. Nevěděli jsme, co to s nimi udělá... Naštěstí nastala ta lepší varianta - vyburcovalo je to. Na druhou stranu, horší to být nemohlo, už jsme neměli kam spadnout,“ líčil s úlevou.

Trenér se znovu mohl spolehnout na Karola Kisela. Podzimní střelec sešívaných si připsal šestý podzimní zářez a de facto se už „oficiálně“ posunul do útoku. „Karol jde v každém zápase na sto procent. Znám ho už z Bohemky, nevypustí nic, neuleví si. A je za to odměněn. Jde štěstí prostě naproti, proto dává tolik branek. A tak jsme ho vybrali k Vyhnalovi,  když teď s útočníky máme problémy,“ vysvětloval Petrouš.

Hráči mají slíbeno, že o své peníze nepřijdou

Kdyby jen s útočníky, Slavia má také mnohem větší potíže s dluhy a ekonomickou situací celého klubu. Týden co týden se teď objevují nějaké nové negativní informace, včetně těch, že hráči naposledy dostali srpnovou výplatu.

„Asi před měsícem byl v kabině generální ředitel Platil a hráčům vysvětlil, jak se věci mají. Ujistil je, že pokud bude ve funkci, tak nedopustí, aby o nějaké peníze přišli. A ať se stoprocentně soustředí na fotbal, to že je věc managementu. Jsou s tím srozuměni, takže se tím nezabýváme. Cítím, že na hřiště se složitá ekonomická situace v klubu nepřenáší,“ ujistil Petrouš.

Reklama

Související témata: